Bazénkový národ s holými zadky. Pochmurné zamyšlení Lukáše Jelínka

18.07.2015 21:46

Česko je takový malý bazénkový ráj, ve kterém jsme si všichni tak nějak blízko, především svými holými zadky. A ty máme rádi natolik, že jsme si z vody vyhnali sudetské Němce, Maďary a Slováci raději odešli sami. A teď nechceme k sobě do vody pustit uprchlíky. Svou politickou kariéru chce do pater nejvyšších skrze bazének dostat senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). Využívá ji i prezident Miloš Zeman a v závěsu za ním parodující Andrej Babiš (ANO).

Bazénkový národ s holými zadky. Pochmurné zamyšlení Lukáše Jelínka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lukáš Jelínek

„Průkopníkem je Zdeněk Škromach s jeho Hovory od bazénku, k němuž nerozlučně patří kafíčko a sluníčko. Bazénkový senátor by se rád stal bazénkovým prezidentem. Koneckonců bazének neštěpí, nýbrž spojuje, a všichni jsou si v něm tak nějak – svými skoro holými zadnicemi – blíž,“ napsal politolog Jelínek v komentáři pro Deník Referendum.

V našem bazénku narůstá počet těch, kteří nestojí o další plavce. Mezi nimi jsou např. Martin Konvička, Tomio Okamura, ale kupříkladu i první místopředseda lidovců Marian Jurečka, který na Okamurovu adresu prohlásil, že nám sem vnáší „japonský šovinismus“. Ani to nezní právě vstřícně, spíš poněkud xenofobně. Nemluvě o tom, že xenofobové rádi šíří nepravdivé informace o uprchlících.

Mával Babiš na Němce a Řeky složkami?

Dovolenou „v bazénu“, přesněji řečeno u rybníka, si užívá i Miloš Zeman, který podle Jelínka po vzoru Švejka volá: „Na Islámský stát!“ A v bazénku se nechal vyfotit i ministr financí Andrej Babiš, jen to byl bazének mnohem větší než ten Škromachův. Co asi nový vyznavač „bazénkové kultury“ řekl kolegům z EU, když se jednalo o Řecku?

„Uhodil na ně nečekaně složkami s výstřižky a drby z kuloárů? Nebo je jen preventivně ocejchoval jako lháře a zloděje? Pletl si i před nimi Evropskou radu s Radou Evropy? Následovalo pak jistě stanovisko k řecké půjčce, které Česká republika koordinovala s Británií konzervativce Camerona. Beztak by nás hned vyměnil za unii věrné Skotsko,“ ptá se autor.

Nebazénkovým politikem je v Česku snad premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ale i on si dává pozor, aby  v očích veřejnosti působil „protiuprchlicky“. Ačkoli i Jelínek rád jezdí k českému rybníku a nehodlá tepat spoluobčany, od politiků by čekal víc. Čekal by, že budou dělat skutečnou politiku a nebudou naskakovat na vlny momentálních bazénkových nálad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…