Belgie se obává nejhoršího. Pro pacienty zprovoznila letecký most do Německa

03.11.2020 21:46

Belgie ve snaze předejít kolapsu zdravotnického systému kvůli rychlému nárůstu počtu hospitalizovaných po nákaze koronavirem zprovoznila letecký most do sousedního Německa pro pacienty s covidem-19, informují Novinky.

Belgie se obává nejhoršího. Pro pacienty zprovoznila letecký most do Německa
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

V zemi již reálně hrozí vyčerpání nemocničních kapacit, vrtulníky proto z Belgie od úterý přepravují v průhledných plastových boxech covidové pacienty, kteří jsou připojeni na lékařské přístroje. Většina z nich dýchá jen s pomocí umělé plicní ventilace.

V Belgii, kterou obývá 11,5 milionu lidí, je v současnosti 7 231 pacientů s covidem-19, z nichž 1 302 vyžaduje intenzivní péči. V některých ohniscích nákazy, jako je město Lutych při hranicích s Německem, jsou již lůžka na jednotkách intenzivní péče plně obsazená.

Belgické pacienty sanitky převážejí přes hranici od minulého týdne. Německé nemocnice v pohraničí se dosud postaraly o 15 z nich. Vrtulníky záchranné služby nyní dopravují nakažené hlouběji do Německa.

Organizátor převozů Olivier Pirotte uvedl, že letecký transport je u některých pacientů nutný z důvodu úspory času. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…