Bělobrádek s humorem: U psychiatra jsem nebyl. Jsem pěkný člověk

09.03.2016 11:34

Místopředseda vlády a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek odpovídal prostřednictvím profilu na ParlamentníchListech.cz na dotazy čtenářů. Jak mimo jiné uvedl, odpovídá sám, neboť ho to baví. Odmítl však také čtenáře, který s ním chtěl diskutovat na bohoslužbě a pozval ho do své poslanecké kanceláře.

Bělobrádek s humorem: U psychiatra jsem nebyl. Jsem pěkný člověk
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

„Pokud odchod od islámu – víry se trestá smrtí, to znamená, že vyznávají jiného boha? Neboť přechod na křesťanství a vyznávání stejného boha pak není odpadnutí od víry v Boha. Jak to mám chápat?“ ptá se čtenář. Zároveň vyjádřil své obavy z muslimské invaze. „Proč nejsou násilím odsunutí muslimové z Evropy?“ pokračuje ve svém dotazu. 

Bělobrádek odvětil, že co se týče prvního dotazu, je třeba se dotázat odborníků na islámské právo. Na druhou část otázky odpověděl následně: „Odsunuti být nemohou, pokud k tomu není právní nástroj. Pokud jsou občané země, ta ho vyhostit nemůže. Neobčané jsou vyhošťováni, pokud konají protiprávní činnost,“ řekl. 

Celá otázka i s odpovědí je k přečtení ZDE

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek následně odvrátil i útok čtenáře, který se ptal na jeho normálnost. „Dobrý den pane Bělobrádku, předpokládal jsem, že jako místopředseda vlády ČR máte alespoň elementární politickou a právní gramotnost. Vaše odhodlání napsat dopis prezidentovi Ruska Putinovi ale i ty minimální vědomosti v těchto oblastech naprosto popírá. Od které doby může prezident kteréhokoli demokratického státu zasahovat do činnosti soudům a orgánům v trestněprávním řízení? Jste vůbec normální?“ zeptal se čtenář v souvislosti s Bělobrádkovým dopisem Putinovi ohledně vězněné ukrajinské letkyně Nadji Savčenkové.

„Pěkný den, od té doby, co má prezident právo udělit milost. Zda jsem normální, to nevím, u psychiatra jsem nebyl. Ale vzhledem k tomu, že jsem mimořádně pěkný člověk a elegantní tanečník, skromný a pokorný egomaniak, pak možná normální nejsem,“ odvětil Bělobrádek.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

Na stejné téma následovala i další otázka. Bělobrádek se v této věci domnívá, že pokud bude dostatečně velký tlak, může to vzít v úvahu. „Než si říci, že to nemá cenu a neudělat nic, je třeba udělat alespoň něco. Spokojení většinou mlčí, ale to již dobře vím, oni potom volí,“ podotkl.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

A řeč přišla i na Slovensko a na výsledek jejich parlamentních voleb. „Bude velmi těžké, pokud ne přímo nemožné, sestavit rozumnou vládu. A to kvůli roztříštěnosti parlamentu, kterou navíc umocňuje vzestup nesystémových, protestních stran. Samozřejmě mě mrzí propad KDH a zároveň úspěch extremistů,“ poznamenal k tomu Bělobrádek.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

A co otázka Autonomního sociálního centra Klinika, které by mělo opustit na příkaz Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových budovu, v níž sídlí? „Považujete za správný postup státních úředníků v záležitosti Klinika?“ zeptal se čtenář. „Pokud někdo obsadí neobývanou budovu, má na to právo pouze tehdy, když mu to majitel povolí. Je na vlastníkovi, jak s majetkem nakládá, dodržuje-li právní předpisy,“ uvedl předseda lidovců ve své odpovědi.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…