Běloruska Cichanouská: Senátor Fischer ji pozval domů. Ukázal jí vzácnost

07.06.2021 10:54

Představitelka běloruské opozice Svjatlana Cichanouská dorazila do České republiky na jednání s českými politiky. Senátor Fischer uvítal představitelku běloruské opozice přímo u sebe doma. S Cichanouskou se vyfotil i předseda Senátu Miloš Vystrčil. Lídryně běloruské opozice se plánuje setkat i s prezidentem Zemanem. Do Česka se přesunula z Polska, kde její návštěva vyvolala rozruch.

Běloruska Cichanouská: Senátor Fischer ji pozval domů. Ukázal jí vzácnost
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Senátor Pavel Fischer.

Senátor Pavel Fischer přímo u sebe doma přivítal hlavní představitelku běloruské opozice Svjatlanu Cichanouskou. Podle Fischera má tato dáma v sobě obrovskou sílu, se kterou dokáže změnit Bělorusko.

„V neděli večer jsem měl tu čest přivítat u nás doma vzácného hosta – paní Svjatlanu Cichanouskou. Mluvili jsme většinou o jiných věcech než o politice v Bělorusku. Paní Svjatlana se živě zajímala o studia našich dětí a jejich záliby a prohlédla si i historické kostýmy, které šije moje žena Klára. Bylo to prostě srdečné setkání u rodinného stolu. Když přišla řeč na její rodnou zemi, paní Svjatlana kromě jiného ocenila okamžitou reakci evropských zemí včetně ČR v případu Romana Prataseviče. Uvědomil jsem si, že tato žena má v sobě obrovskou sílu a přesvědčivost, s níž je schopna dávat naději ostatním. Věřím, že Svjatlana Cichanouská přivede Bělorusko do svobody,“ napsal Fischer na sociální síti Facebook.

Svjatlana Cichanouská  v Česku

Na sociální síti Twitter se fotografií s Cichanouskou pochlubil i předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). „Vítejte u nás,“ napsal k fotce s běloruskou lídryní opozice, která do Česka dorazila i proto, že nejeden český politik vyjádřil Bělorusům demonstrujícím proti diktátorovi Alexandu Lukašenkovi podporu.  

Svjatlana Cichanouská v Česku

Svjatlana Cichanouská v Česku

Vůdkyně běloruské opozice se v úterý plánuje setkat i s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a prezidentem Milošem Zemanem.

Není přitom bez zajímavosti, že v Polsku skončila návštěva Cichanouské tvrdým střetem na polské domácí politické scéně. Poslanec polské vládní strany Právo a spravedlnost Ryszard Terlecki se na Cichanouskou naštval kvůli tomu, že se setkala s primátorem Varšavy z řad opozice Rafalem Trzaskowským. Pokud dělá toto, má podle Terleckého napříště hledat pomoc raději v Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …