Bém se vrátil z Gruzie, vysvětlovat ale nehodlá

29.03.2012 21:21

Bývalý pražský primátor a stále ještě poslanec za ODS Pavel Bém se vrátil ze služební cesty v Gruzii zpátky do Čech. Žádné oficiální prohlášení ohledně kauzy zveřejněných odposlechů však stále nepřichází. Béma kvůli aféře ještě čeká jednání s místní buňkou ODS i premiérem Nečasem.

Bém se vrátil z Gruzie, vysvětlovat ale nehodlá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

O přerušení členství v ODS, jejímž členem je od roku 1998, požádal Pavel Bém na základě ultimáta Petra Nečase už v pondělí. Odstoupení z funkce poslance České republiky se však usilovně brání.

„Budu bojovat za objektivní vyšetření všech spáchaných trestných činů a potrestání viníků. Budu žádat i objektivní vyšetření trestnosti či ‚závadnosti‘ faktického obsahu odposlechů, ze kterých média vyfabulovala obludné zpravodajské drama,“ dušoval se Pavel Bém v SMS zprávách České televizi.

Sledujeme téma Janouškovy odposlechy

Vládní koalice zatím pracuje na opětovném svolání sněmovní komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby, jejíž jednání ohledně uniklých odposlechů nečekaně brzy ukončila přítomnost poslance Věcí veřejných Davida Kádnera, který byl v minulosti zaměstnancem agentury ABL a existovalo podezření, že by mohl vynášet informace z jednání.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…