Béme, ty si žiješ. Kdes na to vzal? ptá se bulvár

24.08.2012 9:28

Bulvár se pozastavil nad údajně rozmařilým životem někdejšího pražského primátora Pavla Béma. Náklady jeho bydlení, dopravy a koníčků totiž podle tvrzení deníku Blesk výrazně překračují jeho poslanecký plat. Ten by mu stačil sotva na pronájem jeho luxusního vozu.

Béme, ty si žiješ. Kdes na to vzal? ptá se bulvár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Minulý týden exprimátora vyfotografoval deník Blesk v černém Volkswagenu Tuareg, ovšem poslanec deníku vysvětlil, že luxusní automobil není v jeho vlastnictví a má ho pouze pronajatý. Zarputile však odmítal říct, kolik za pronájem platí.

Navíc měl v nedávné minulosti další výdaje typu horolezecké výpravy na K2. Jako nezařazený poslanec si přitom vydělá „pouze“ 65 tisíc hrubého. Z vedlejších příjmů si letos podle majetkového přiznání přivydělal pouze 700 tisíc jako autorský honorář za knihu.

Redaktoři následně zjistili, že pronájem luxusního Volkswagenu stojí na den od čtyř tisíc a měsíčně 50 až 70 tisíc, což je celá Bémova výplata. Kromě toho si pronajímá vilu v Dejvicích, což ho prý měsíčně přijde na 22 tisíc. Výlet do Himalájí ho při nejúspornější možné variantě přišel na 38 tisíc. A kromě toho si dopřává i při běžných výdajích na život.

Jeho život na vysoké noze je podle redaktorů zajímavý už proto, že stále probíhá vyšetřování jeho důvěrných telefonátů s lobbistou Romanem Janouškem. V nich pod krycími jmény Mazánek a Kotě plánovali řadu prima kšeftů. Policisté prý stále analyzují zjištěné informace, proto bulvár slibuje, že bude na Pavla Béma i nadále dohlížet.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…