Benda z ODS nazval zákon o zákazu kouření jako militantní. Chce se i dále zasazovat o změnu

01.06.2018 17:26

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl poslanec za ODS Marek Benda. A tématem byl především zákaz kouření v restauracích a barech.

Benda z ODS nazval zákon o zákazu kouření jako militantní. Chce se i dále zasazovat o změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

„Domnívám se, že zákaz kouření byl přehnán. Ve snaze chránit nekuřáky jsme vytvořili nezvyklý tlak na kuřáky,“ domnívá se Benda. V Evropě jsou podle něj kuřárny, nebo některé typy zařízení, hospod, které mají nějakou výjimkou. „Tady se vytvořil plošný zákaz,“ sdělil Benda a rozčílil se nad tím, že dochází i ke konfliktům na ulici. 

„Dokud se kouřilo v hospodách, tak tam například děti nechodí. Kouří-li se na ulicích, je to podle mě horší,“ dodal Benda. A poukázal i na vesnické hospody, kde rovněž dochází k problémům, neboť mnozí tam byli zvyklí přicházet na pivo a na cigaretu. 

Benda v posledním svém návrhu týkajícím se kouření navrhoval mimo jiné možnost vzniku kuřáren. „Někdy ty militantní zákony vedou k tomu, že jsou pak obcházeny,“ poukázal na přísnost zákona Benda s tím, že mnohé kuřárny vznikají už nyní a zákon o zákazu kouření je obcházen.  

„A vidíte nějaké pozitivní důsledky zákona?“ zeptal se následně moderátor Bendy. „Ne,“ odvětil rázně Benda. Zároveň vyjádřil své obavy, aby se nezakazovala příliš slaná jídla, sladká jídla. „Aby se neregulovalo, zda se nežere moc,“ řekl jasně. Předpokládá také to, že by se i nadále pokoušel zasadit o změny zákona

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…