Benešová: Kontrola Babiše? Není důvod

04.10.2021 12:50 | Ze sítí

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) se domnívá, že v kauze Pandora Papers jde o předem připravený předvolební tah. Nebo to alespoň naznačila pro DeníkN.cz. „Není důvod ke kontrole,“ podotkla Benešová.

Benešová: Kontrola Babiše? Není důvod
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

Na případ premiéra Andreje Babiše, který si měl přes své offshorové firmy poslat téměř 400 milionů korun, za které si pak koupil nemovitosti, upozornila mezinárodní skupina novinářů. Babiš odmítá, že by v případě informací o převodu 400 mil. Kč udělal cokoliv nezákonného, pokládá to za pokus o očernění a ovlivnění voleb. 

A právě ministryně spravedlnosti Benešová se nyní de facto přiklonila na jeho stranu, když naznačila, že jde o předem připravený předvolební tah. Její resort přitom spravuje majetková přiznání. A právě do nich měl Babiš opomenout zapsat  informace o offshorových firmách, přes něž měl nemovitosti ve Francii nakoupit. Benešová však pro DeníkN.cz uvedla, že není co kontrolovat – vše se totiž dle jejích slov odehrálo před Babišovým vstupem do politiky. 

„Je to celé podezřelé. To je náhodička… zase taková věc vyjde pět dní před volbami. Ale je furt dokola od Kubiceho zprávy po tohle. Navíc je to 12 let staré, a to ještě Babiš nebyl v politice a nevím, proč bychom měli zjišťovat, proč to neuvedl v majetkovém přiznání. Já si nejdřív opatřím dostatek informací a pak vám budu odpovídat,“ sdělila Benešová bez dalších podrobností. Následně redaktorovi Deníku N položila telefon.

Na případu, v němž Babiš figuruje, však pracovaly více než půl roku stovky novinářů z celého světa. V kauze se pak objevuje i někdejší britský premiér Tony Blair či jordánský král.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…