Benzín a auto Miroslavy Němcové... Politička ODS obdržela ošklivou připomínku

21.08.2018 9:37

Novinář MF Dnes Miroslav Korecký tak trochu odbočil od nejzmiňovanějšího tématu posledních dní. Česko si připomíná 50. výročí počátku sovětské okupace Československa. Korecký však upřel pozornost jinam. Do trochu jiné minulosti a na čtyři české politiky. Na Miroslava Kalouska (TOP 09), na Miroslavu Němcovou (ODS), a jejího stranického kolegu Martina Kupku a na středočeskou hejtmanku Jaroslavu Pokornou-Jermanovou (ANO). Toto o nich napsal...

Benzín a auto Miroslavy Němcové... Politička ODS obdržela ošklivou připomínku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Většina novinářů v poslední době upíná pozornost k 50. výročí počátku sovětské okupace naší vlasti, Miroslav Korecký se však podíval trochu jiným směrem. Tak se vrátil do minulosti, jenže do minulosti ODS.

Před pár dny českými médii proletěla kauza středočeské hejtmanky za hnutí ANO Jaroslavy Pokorné-Jermanové. Její manžel používal krajský služební vůz k cestám do práce. Hejtmanka na tom nevidí nic špatného. Považuje tuto kauzu spíše za „pseudokauzu“. Prý řádně zaplatili všechno, co projeli, a tím to pro hejtmanku končí. Její muž však měl potřebu se k tématu také vyjádřit a „svatosvatě sliboval, že se žádného krajského majetku už ani nedotkne“.

Podle šéfa hnutí ANO a předsedy vlády Andreje Babiše byla ta tisková konference velmi nešťastná. Poslanec ODS Martin Kupka k tomu doplnil, že nešťastné bylo především počínání manžela, který služebním vozem kraje jezdil do kadeřnictví.

Miroslav Korecký si však neodpustil jedno ohlédnutí do minulosti, kde připomněl, co v minulosti prováděla dnešní poslankyně Miroslava Němcová. Na sociální síti Facebook uveřejnil text, v němž bylo připomenuto, že Němcová měla v roli místopředsedkyně Sněmovny také k dispozici služební vůz a ten využíval k cestám do práce její syn.

„Místopředseda ODS Martin Kupka řekl, že si vůbec nedokáže představit, že vůbec nějaký politik může tak zneužívat služební auto jako středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová-Pokorná a její manžel. Kupka je sice mladý, ale zase ne tak mladý, aby si nepamatoval 13 let starou kauzu, kdy služební octávií tehdejší místopředsedkyně Sněmovny a ODS Miroslavy Němcové jezdil do práce její syn. Takže každému, co jeho jest – politické benefity a výhodičky prostě lákají kdekoho,“ stojí v textu, na který Korecký odkázal.

Pozornost věnoval také nedávným slovům předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten na sociální síti Twitter napsal, že jsme si v roce 1945 velmi uškodili, když jsme si po druhé světové válce vyhnali ze země své německy mluvící spoluobčany. Kdybychom to podle Kalouska neudělali, mohli jsme se mít dnes podstatně lépe. Možná bychom se ekonomicky měli podobně dobře jako v Německu.

Jenže na celou věc se dá podívat i jinak. Kdyby to v roce 1945 dopadlo vítězně pro nacisty, byli bychom součástí Německa. Anebo bychom umírali přesídlení kamsi na Sibiř. Vše za přispění sudetských Němců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…