Bez peněz k doktorovi nelez, strhali komunisté zdražování ve zdravotnictví

12.06.2012 14:01

Na úterním brífinku Poslaneckého klubu KSČM jejich předseda Pavel Kováčik prohlásil, že se přidají k podpoře vydání Otty Chaloupky podezřelého z korupce. Dále se šéf klubu zmínil, že odmítají vyrovnání státu s církvemi, a také jim vadí snižování úhrad pojišťoven a neustálé oddalování jejich návrhů ve sněmovně.

Bez peněz k doktorovi nelez, strhali komunisté zdražování ve zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Podle slov Pavla Kováčika ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP09) snižuje úhrady z pojišťoven z většiny lázeňských výkonů a nejen z nich. „Jsme přesvědčení, že jde o další vzdalování dostupnosti lázeňské péče pacientů. Jde o těžké pohrdání člověkem a pacientem,“ prohlásil Kováčik.

Za celou stranu KSČM tvrdí, že zásadně odmítají tento přístup ke zdravotnictví. „Vládní strany se snad řídí heslem - bez peněz k doktorovi nelez,“ řekl Kováčik s tím, že tady už nejde o zdraví pacientů, ale o ekonomiku, jež se stala faktorem poskytování péče.

Jako druhý bod sdělení šéf klubu prozradil postoj komunistů k Ottovi Chaloupkovi (VV). Komunisté Chaloupku podezřelého z korupce vydají k trestnímu stíhání. Budou prý jednat podle principu, že sněmovna není ani policie, ani žádný soud. Proto umožní orgánům činným v trestním řízení, aby případ rozpletly. „Jsme přesvědčení, že zde soud rozhodne opět výhradně podle práva,“ odůvodnil.

Jako další bod svého projevu na úterním odpoledním brífinku předseda Poslaneckého klubu KSČM zvolil církevní restituce. Komunisté jsou připraveni ve středu opět pokračovat v diskuzi. Zatím je pro ně návrh nepřijatelný. Jejich požadavkem je, aby byl v případě miliard pro církev předložen konkrétní výčet s oceněním. Takový nezpochybnitelně doložený právní výrok, což zatím ve vládní dohodě chybí.

Jako poslední bod Kováčik zmínil, že mu vadí koaliční ignorace zákonů komunistů. Údajně před sebou tak zbytečně tlačí hromadu návrhů. „Koalice si jede po své lince a nehodlá se bavit s návrhy opozice,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…