Bez politické korektnosti. Z akce s Vondrou a spol.: Napochodovali nám sem barbaři. Za jednu generaci při jejich porodnosti vyhrají volby! Do německé obce zaparkovali stovky imigrantů...

27.09.2017 20:48

REPORTÁŽ "Připomíná mi to zlatý věk Říma. Máme se tak dobře, že musí přijít barbaři. Oni nám sem napochodovali a pak v rámci slavných lidských práv se budou scelovat rodiny. Bude jich desetkrát tolik. Za jednu generace při jejich porodnosti v porovnání s naší oni vyhrají volby. Děsím se nejvíce toho, že v rámci politické korektnosti se tomu vůbec nebudeme bránit," uvedl na akci ODS Přemysl Sobotka. Alexandr Vondra zase vyprávěl, jak devadesátiletá Němka původem z Jablonecka, dnes žijící v Bavorsku, prosila dceru bydlící na Českolipsku. "Přijeď sem, tady je to hrozné. Bojíme se. Vezmi mě zpátky do Čech. Tam jsou ještě rozumní a nezbláznili se."

Bez politické korektnosti. Z akce s Vondrou a spol.: Napochodovali nám sem barbaři. Za jednu generaci při jejich porodnosti vyhrají volby! Do německé obce zaparkovali stovky imigrantů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politik Saša Vondra

Patříme na Západ. Ale nevypadá to s ním zrovna moc dobře. To bylo hlavní poselství z debaty v hotelu Liberec s Alexandrem Vondrou, bývalým ministrem zahraničí a obrany, kterou uspořádala místní ODS. Podle Vondry Západ ustupuje ze svých zásad a je plný rozbředlosti, slabosti a pokrytectví. "V posledních deseti letech je Západ v hluboké defenzivě, nevěří si. Sám sobě si často podkopává vlastní základy, na kterých civilizaci stavěl a která generovala po staletí jeho sílu," upozornil. Vondra si v den konání debaty povšiml velmi kuriózní zprávy o výzkumu jakési britské nevládky. "Měřila, kde jsou lidi zdraví, a kde ne. Vyšlo jim, že jsme jako Češi úplně nejhorší na světě. Pak jsou Slovinci, Maďaři, Poláci. A jako úplně nejlepší a nejzdravější - a to jsem padl úplně do kolen - podle nich je Afghánistán, Somálsko, Eritrea. Což je mimochodem základ migrační vlny, země, odkud lidé prchají do Evropy. Člověk si na to říká - to se asi úplně zbláznili. Co to má znamenat? Pokrytectví až šílenství," konstatoval. 

Současná situace však podle něj není zralá z našeho pohledu na nějaké radikální návrhy. "Vystoupení z Unie je nesmysl. Upozorňuji, že by nám to tak osolili, že bychom se nedoplatili. Mám čest často komunikovat s Brity, mám rád Borise Johnsona. Když vidím, jak to Unie osolila jim... Oni to ale přežijí, je to velká sebevědomá země. Nám ale podle mě nezbývá než jít metodou Palackého. Byli jsme před Unií, budeme i po ní. Je to malý program, ale nic lepšího neumím nabídnout," sdělil. NATO je podle něj důležité. "Ale nemáme žádnou záruku, že tu za dvacet let ještě bude. Obama začal odchod Ameriky ze scény. Trumpa já omlouvám a chápu, proč si ho Američané zvolili. Měli už plné zuby západního defetismu a chtěli nějakého chlapa. Není to ale člověk, který by měl takovou autoritu, aby mohl dělat to vedení, jaké si pamatuji u bývalých prezidentů," vysvětlil. Vydávat peníze na obranu podle Vondry musíme. "Když budeme dávat dvakrát tolik než teď, tak nám to bude dobré jak v případě, že se NATO udrží, protože v něm budeme mít větší slovo, tak i když přestane existovat, protože budeme silnější. Nezbývá než se posílit na doby, kdy bude hůř," objasnil.
 

Merkelové další krok bude, že zakáže benzinová a dieselová auta

"Není vhodné posílit spolupráci zemí V4, které mají mnoho společného, abychom měli silnější vyjednávací pozici vůči EU?" zeptal se Vondry jeden z organizátorů debaty Petr Židek. "Máme mnoho společného, ale také rozdílného. Poláci mají křesťansko sociálně konzervativní vládu, Maďaři národně konzervativní, my máme oligarchisticko marxistické vedení štrejchnuté progresivismem, Fico je takový oligarcha sám pro sebe. To jsou velmi rozdílné směry," svérázně ohodnotil Vondra. "Přesto se tyto země dokázaly semknout v době migrační krize. Kdy Angela Merkelová udělala fatální chybu tím pozváním na podzim 2015. Když mi to kliklo na sms, myslel jsem si, že se zbláznila. Proč to udělala? Krátkodobě se chtěla zalíbit," vysvětlil. "Hlavně Maďaři, ale i my a Slováci se tomu dokázali postavit s použitím zdravého selského rozumu," konstatoval s tím, že je pro bližší spolupráci těchto zemí. "Nemyslím si, že by to byla alternativa k Evropské unii. Na to nejsme dostatečně silní, to by nás rozebrali. Ale společně hájit naše zájmy jako je zabránit migračnímu šílenství,  nebo zabránit neseriózním experimentům například v automobilismu. To nás teď bude čekat. Merkelové další krok bude, že zakáže nejdříve dieselové a pak benzinové automobily. V tomhle zastávat pozice zdravého rozumu bude velmi důležité," řekl. Zvláště když odchází z Unie Británie, čímž se narušuje rovnováha, kterou tvořil trojúhelník Londýn, Berlín, Paříž. "O to důležitější je, abychom tady ve střední Evropě spolupracovali," zdůraznil. Neměli bychom dle něj naskakovat na snahy nás rozdělovat. "Poláci z venkova vyznávají takový ten vesnický konzervatismus. V Maďarsku je to něco podobného. Hájí směr, který bohužel už na Západě téměř není. CDU není konzervativní strana. To je tak něco do zelena. V Bruselu či Berlíně se vytratilo porozumění pro to, co je konzervativní. A říkají, že jsou - Orbán či Kaczynski - neliberální. V tomhle bych se za ně postavil. Což neznamená, že všechno dělají šikovně. Poláci občas mají tendenci k rytířskému boji proti všem. Jdou hrdinně na barikádu, i když je boj ztracen. Ačkoliv nedělají vše s rozmyslem, měli bychom je podpořit," konstatoval. "Bude totiž v Bruselu snaha je pranýřovat, zbavit je hlasovacího práva. Mám obavu, že kdyby to přišlo za vlády, co je u nás teď, tak se za ně nepostaví," doplnil. Vondra se vyjádřil i k povolební situaci v Německu. "Alternativa dostala víc, než se očekávalo. Socani s Merkelovou do koalice nepůjdou, to by byla jejich sebevražda. Takže kancléřka nemá na výběr. Bude se muset doprošovat koalice s FDP a Zelenými, to je ta Jamajka. Žádné slunečné pohodové reggae to však nebude. Zelení skrz tu revoluci v automobilismu to dál potáhnou doleva. A znáte lásku Němců k autům. Pak se může stát, že Merkelová bude dál vyklízet prostor napravo - což je těžká politická chyba," myslí si.
 

Napochodovali nám sem barbaři a za jednu generaci vyhrají volby

Na besedě vystoupil i dlouholetý senátor, v jednom období i předseda Senátu České republiky Přemysl Sobotka. "Mně to stále připomíná zlatý věk Říma. Máme se tak dobře, že musí přijít barbaři. Oni nám sem napochodovali - ať už legálně a nelegálně - a pak v rámci slavných lidských práv se budou scelovat rodiny. Bude jich desetkrát tolik. Za jednu generaci při jejich porodnosti v porovnání s naší oni volby vyhrají. Děsím se nejvíce toho, že v rámci politické korektnosti se tomu vůbec nebudeme bránit. Oni potom budou prosazovat svoje civilizační parametry, které jsou diametrálně rozdílné od našich. Dělejme maximum, abychom to aspoň zpomalili. Co ale vím z vlastní zkušenosti, zápaďáci nás moc neposlouchají, nenaslouchají našim zkušenostem," uvedl.
 
Vondra k tomu použil kulinářské přirovnání. "V malých dávkách je migrace zdravá, jako koření do jídla. Když si tam ale vysypete celou pepřenku, tak jídlo můžete vyhodit. A to je, co udělali Němci. Že tam vysypali celou pepřenku. Myslím, že se jim to vymstí," konstatoval a vyprávěl historku z chalupy na Českolipsku. Jeho sousedkou tam je Němka původně ze Smržovky. Její rodina nebyla jako antifašistická odsunuta po válce, nicméně odešli do Bavorska v padesátých letech, konkrétně do obce Neugablonz, tedy v překladu Nový Jablonec. Zatímco Vondrova sousedka se v devadesátých letech vrátila do České republiky, její dnes devadesátiletá maminka tam stále žije. "Teď, když nastala ta Angelina chyba, volala po půl roce dceři. Prosím tě, přijeď pro mě. Tady je to hrozné, bojíme se. Vezmi mě zpátky do Čech. Ty jsou ještě rozumní, ještě se nezbláznili, říkala jí. Do Neugablonz, které má nějakých 12 tisíc obyvatel, zaparkovali několik stovek migrantů. Čímž to městečko destabilizovali," uvedl.
 
Přikyvoval mu vedle sedící primátor Jablonce Petr Beitl. "Neugablonz je dnes součástí Kaufbeurenu, což je naše partnerské město. Viděl jsem na vlastní oči zoufalého bavorského starostu. Dějí se tam neskutečné věci. Přitom předtím neměli s ničím problém," podělil se o své zkušenosti. Liberecký zastupitel Ondřej Červinka upozornil na další projev slabosti Západu. "Že netrváme na vlastních zákonech. Zaznamenal jsem nedávno v Německu, že tam probíhala diskuze na téma toho, že některý z migrantů měl třináctiletou manželku. Z pohledu evropského práva je to pedofílie. Oni ale začali diskutovat o tom, že když přichází z jiné kultury, jestli na to má právo v Evropě, či nemá. To je podle mě už zvrácená ochrana lidských práv," myslí si. Vondra s ním souhlasil. "Upozaďujeme naše vlastní hodnoty, abychom jim vyšli vstříc. To je princip multikulturalismu. Nemůže to fungovat. Ve společnosti to rozbije jakoukoliv soudržnost. Je to obrovský problém," uvědomovuje si.
 

Foto: Oldřich Szaban
 
Poté se Vondra podělil o vystihující historku z Bruselu, konkrétně z náměstí obklopeného kavárnami před Evropským parlamentem. "Vždy ve čtvrtek je zde obrovsky nabito. Mladí lidé pracující v evropských institucích tam vyběhnou. V pátek se totiž nepracuje. Takže si tam zapaří. Skotačí tam, tancují. Je příjemné se tam projít, popovídat si s nimi. Domluví se několika světovými jazyky. Nedovedu si je však představit jako elitu, kdy budou konfrontováni s nějakým zlem. Je to pro Západ typické. Vytěsnili zlo. Žijí v bublině ráje na zemi. My tady ale ještě víme, že jsou situace, kdy je třeba říci dost. Anebo říci ne. A to oni neumí," vypozoroval. "Nestrádají, nemají žádnou nouzi. Všechno je pro ně fajnové. Je to politika, když svítí sluníčko. Ale když přijde hurikán, tak je bezradná," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…