Biden přijal běloruskou opozičnici Cichanouskou. Ta prosí o další sankce na Lukašenka

29.07.2021 16:42

Vůdkyni běloruské opozice Svjatlanu Cichanouskou čekalo přijetí v Bílém domě. Prezident Joe Biden při setkání s ní vyjádřil podporu lidem v Bělorusku v jejich boji za demokracii a dodržování lidských práv. O setkání píše ČT24.

Biden přijal běloruskou opozičnici Cichanouskou. Ta prosí o další sankce na Lukašenka
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Svjatlana Cichanouská při svém setkání s americkou hlavou státu požádala mimo jiné také americkou diplomacii o uvalení dalších sankcí vůči režimu Alexandra Lukašenka. Prezidentu Bidenovi poděkovala na twitteru za silný projev solidarity s miliony neohrožených Bělorusů, kteří mírumilovně bojují za svou svobodu.

„Bělorusko je dnes v předních liniích boje mezi demokracií a autokracií. Svět stojí při nás. Bělorusko se stane příběhem úspěchu,“ uvedla Cichanouská.

Její slova podpořil Bílý dům ve svém tweetu, kdy uvedl, že Spojené státy stojí při lidech v Bělorusku v jejich snaze o demokracii a univerzální lidská práva. 

Kromě Bidena se Cichanouská setkala také s čelnými představiteli amerického resortu zahraničí – včetně šéfa diplomacie Antonyho Blinkena. Právě je požádala o uvalení dalších amerických sankcí na Lukašenkův režim. USA přitom již dříve uvalily postihy na Lukašenkovy politické spojence a na další vládní orgány.

Cichanouská se setkala také s Jakem Sullivanem, Bidenovým poradcem pro národní bezpečnost. Navštívila mimo jiné i New York, vydat se chce do San Francisca či Los Angeles. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…