Bitka. Politik Pirátů fyzicky napaden v Písku

24.08.2018 15:15

Martin Brož je politik Pirátů, narozen v Písku. Zároveň je podnikatel v oblasti poskytování internetových služeb a všeho okolo elektrotechniky. Krom jiného je taktéž zastupitelem města Písek. ParlamentníListy.cz v pátek obdržely video, kde se dotyčný mladík snaží diskutovat s největší pravděpodobností o svém vztahu. Ze záznamu je patrné, že Brož je evidentně pod vlivem alkoholu. Pátrali jsme po příčinách sporu.

Bitka. Politik Pirátů fyzicky napaden v Písku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bitka kandidáta Pirátů

Z něj také vyplývá, že v jednom okamžiku se zřejmě opilý Brož snaží napadnout jednoho z mladíků – strčit do něj. Ten jej bere na ramena a mrští s ním o zeď. Podobná situace je k vidění i o několik vteřin později. Celý záznam končí hromadných odchodem zúčastněných, aniž by s největší pravděpodobností došlo k vážnějšímu zranění.

„Nejde o to, jen něco slibovat, jde o to, něco opravdu udělat. Vždyť důvěru si získáte tak, že jste průhlední, otevření a držíte slovo,“ uvádí Brož na oficiálním webu Pirátů. Mimochodem, politik by měl kandidovat do píseckého zastupitelstva i letos, podle našich informací hned za lídrem kandidátky.

Anketa

Je Miroslav Kalousek dobrý politik?

8%
92%
hlasovalo: 16057 lidí

Martina Brože jsme v pátek telefonicky kontaktovali s tím, že jsme chtěli ověřit autenticitu záznamu. Tu nezpochybnil. Jeho verze celého příběhu zní takto: V jednom z píseckých barů oslavoval s kamarády narozeniny. Redakci přiznal, že vypil osm panáků. „Vzhledem k tomu, že moc nepiju, mne toto mohlo poznamenat,“ řekl ParlamentnímListům.cz.

Už při východu z baru tam prý byly nějaké strkanice, ve kterých figuroval i tamní vyhazovač (redakce zná identitu, ale prozatím se ji nepodařilo ověřit). „Později mne tito pánové napadli poblíž baru. Druhý den mne kontaktovali a omluvili se mi, že si mne s někým spletli. Vzhledem k této omluvě jsem to již dále neřešil,“ řekl Brož pro ParlamentníListy.cz.

Podotkl také, že po příjezdu policistů měl jeden z agresorů (i zde naší redakci písecký politik sdělil jména) uvést, že Brož před několika dny v tamním podniku napadl svou ženu. To však Brož odmítá s tím, že žádnou ženu nemá.

Martin Brož zároveň upozornil na skutečnost, že se do podobných potyček v poslední době dostala řada jeho známých. Už jej prý napadlo, že vše může souviset s jeho politickou aktivitou.

Materiál vzniknul s přispěním redaktora Jakuba Vosáhla

Účastnící bitky požádali ParlamentníListy.cz o stažení videa, které celý incident zaznamenávalo. ParlamentníListy.cz se rozhodly žádosti vyhovět. Zveřejňujeme pouze několik fotografií, z nichž není identita účastníků identifikovatelná.

Martin Brož, Pirátská strana

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…