Blatný dal Sputniku košem

10.03.2021 20:37

Tohle prezidenta Miloše Zemana nepotěší. Jen pár hodin poté, co žádal po premiérovi Andreji Babišovi (ANO), aby z funkce odvolal ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), protože zdržuje záležitost týkající se ruské vakcíny, se poslanci přeli o očkování, vakcínách a zejména o ruský Sputnik V. Ministr Blatný dál klade odpor a i přes prezidentovu kritiku odmítá dát této očkovací látce výjimku, informuje server iDNES.cz.

Blatný dal Sputniku košem
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Šef resortu Blatný trvá na svém nesouhlasném postoji, aby se v Česku očkovalo vakcínou, kterou před tím neschválila Evropská léková agentura. I když by ze své pozice ministra zdravotnictví sice mohl udělit na základě doporučení SÚKL výjimku, důrazně to však odmítá. „Výjimku neudělím,“ oznámil ve středu na půdě Poslanecké sněmovny.

Celý text ZDE.

„Budu na tom trvat, dokud budu ministrem,“ řekl poslancům ministr Blatný, že se v Česku bude očkovat jen vakcínami schválenými Evropskou lékovou agenturou. Upozornil, že ze zemí Evropské unie projevilo zájem o ruskou vakcínu Sputnik V málo zemí. „Jen Maďarsko a Slovensko projevilo zájem o Sputnik V. Nikdo jiný,“ uvedl.

Prezident Miloš Zeman chtěl po premiérovi Andreji Babišovi (ANO), aby z funkce odvolal ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) a ředitelku Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Irenu Storovou. Vadí mu jejich postoj k ruské vakcíně Sputnik V. Jejím odmítáním podle něj nesou odpovědnost za úmrtí lidí v Česku na covid-19. Zeman chtěl, aby ve funkci skončil i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Premiér po schůzce uvedl, že personální změny ve vládě nejsou na stole. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…