Blít, či neblít. Zeman místo ženského orgánu. Létají vtipy o včerejším předávání státních vyznamenání

29.10.2015 12:08

Reakce na středeční udělování státních vyznamenání v podání prezidenta Miloše Zemana přibývají geometrickou řadou. Vyjádřil se již i místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který středeční ceremoniál na Hradě označil za „orgie bolševické nestoudnosti“.

Blít, či neblít. Zeman místo ženského orgánu. Létají vtipy o včerejším předávání státních vyznamenání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu

Anketa

Kdyby dnes byly prezidentské volby, volili byste Miloše Zemana?

90%
10%
hlasovalo: 18830 lidí

„Včera na Hradě se mi stýskalo po loňském ceremoniálu včetně fleecové bundičky nekonvenčního režiséra, to byla ještě buranská legrace. Ze včerejších orgií bolševické nestoudnosti, které vyvrcholily státním vyznamenáním pro soudruha Miroslava Tomana, z těch už šel mráz po zádech... Koho Miloš Zeman vyznamená příště? Lubomíra Štrougala? Generála Lorence?“ zveřejnil Miroslav Kalousek na Facebooku.

Dosti ironický tón zvolil i odborník na sociální média Josef Šlerka. „Oceňuji citlivě zvolený výběr. U části ani nemusí Blesk vysvětlovat, o koho jde, protože je lidi znají ještě z Rudého práva,“ míní vysokoškolský pedagog.

Europoslanec za ODS Jan Zahradil poukázal na skutečnost, která kvůli předávání státních vyznamenání poněkud zapadla. „Před pár lety, kdyby si vicepremiér, nejpopulárnější politik a šéf nejsilnější partaje odjel na státní svátek do Dubaje, byl by to skandál na týden. Dnes, řečeno s klasikem, je to 'nezpráva'. Tak hlavně tady hodně řešte Zemanovy metály,“ nešetřil kritikou na adresu ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Další reakce na předávání státních vyznamenání ZDE.

Nezahálí ani pověstná lidová tvořivost. Po sociálních sítích tak začínají kolovat koláže reflektující středeční dění na Hradě.

Ve facebookové skupině „Lumpenkavárna“ uživatel se jménem Roman Porteš vyvěsil návrh na státní vyznamenání, která by prezident Zeman mohl v budoucnu udělit. Vedle řádu virózy, kolene či popelníčku navrhuje Porteš i řád ovara.

Jiný uživatel Facebooku, Petr Opočenský, tamtéž vyvěsil koláž, kterou vyjádřil nesouhlas s udělením státního vyznamenání herečce Jitce Frantové Pelikánové, o níž se v poslední době hovoří jako o té, která údajně spolupracovala s komunistickou StB. Inspirován Shakespearovým Hamletem se Opočenský táže: „Blít, či neblít? To je, oč tu běží“

Na Twitteru se pak objevila úprava obrazu dalšího vyznamenaného – Františka Ringo Čecha – „Zvířátka obdivují píču“. Ženské přirození však v úpravě uživatele Twitteru s přezdívkou „Pivní ekonomie“ nahradila hlava prezidenta Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…