Blivno. KSČ, ČSSD, ANO, teď TOP 09. Telička vystoupil a je veselo

09.07.2020 7:21

Pavel Telička oznámil, že pro volby ve Středočeském kraji spojí síly s TOP 09 a Zelenými. A hned si vyslechl připomínku, že po členství v komunistické straně a spolupráci s ANO Andreje Babiše znovu mění politický dres. Brněnského právníka Tomáše Tyla rozesmálo, že chce Telička bojovat proti papaláštví, když pochází z prominentní komunistické rodiny a pracoval pro Zdeňka Bakalu. Ozval se i blogger Petr Paulczyňski. Nahlédněte.

Blivno. KSČ, ČSSD, ANO, teď TOP 09. Telička vystoupil a je veselo
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na besedě se studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Někdejší český eurokomisař a bývalý europoslanec se znovu chystá změnit politický dres. V roce 1988 vstoupil do komunistické strany. V roce 2014 kandidoval do Evropského parlamentu za hnutí ANO. Potom, co se rozešel se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem, a to nikoli v dobrém, založil hnutí Hlas, jehož je prvním předsedou. A teď se rozhodl, že bude hájit barvy TOP 09. Informuje o tom CNN Prima News.

Anketa

Chcete, abychom přijali azylanty z Hongkongu?

10%
90%
hlasovalo: 14372 lidí

Telička vysvětlil, že v roce 2014 chtěl s ANO prosazovat liberální proevropský program, ale ANO se od tohoto směru postupně odklonilo. Hnutí Hlas a TOP 09 podle Teličky nikoliv, takže v tom, že teď bude hájit barvy TOP 09 nevidí problém.

V krajských volbách, kde bude spolupracovat s TOP 09 a Zelenými však podle svých slov nebude hlásat program „AntiBabiš.“  Vymezí se proti stávající hejtmance Středočeského kraje za hnutí ANO Jaroslavě Pokorné Jermanové.

Důrazně odmítl tvrzení, že by se za každou cenu snažil udržet v politice, a proto znovu někam kandiduje.

Kdybych byl na politiku odkázán a snažil bych se v ní udržet, tak bych volil jinou cestu. Buď bych kývl Grossovi, nebo Paroubkovi na nabídku na vstup do vlády, nebo bych dokázal trpět 180stupňový posun hnutí ANO a byl bych pravděpodobně v nějaké vysoké funkci v Evropě nebo doma. Neupínám se k tomu, začal jsem podnikat,“ vysvětlil.

Teličkovo spojení s TOP 09 okomentoval brněnský právník Tomáš Tyl.

„Nezlobte se, ale když vidím pana Teličku, jak ruku v ruce s TOPkou a Zelenými (lidi – Telička se Zelenými! Telička, co se do evropského parlamentu dostal za ANO!) tvrdí, že jdou proti papaláštví a ignoranci, uronil bych snad i kroupu. Myslím, že bych ji i v tom hicu vypotil!“ poznamenal s nádechem ironie.

Připomněl, že Telička pochází z rodiny diplomata, který měl za komunistických časů výsadní postavení a těšil se tak velké důvěře komunistů, že mohl pracovat na Západě. Sám Pavel Telička vystoupil z KSČ v roce 1990 a později se angažoval ve společnostech Zdeňka Bakaly.

„Od prosince 2008 do prosince 2011 člen dozorčí rady společnosti RPG Byty, přes kterou Bakala zmařil naději stovek horníků na vlastní bydlení atd. – tenhle člověk a jeho hnutí HLAS jde do voleb spolu s TOPkou a Zelenými!“ zopakoval Tyl a přidal hned tři smajlíky.

Ve skutečnosti je prý Tylovi z této situace „blivno“ a této koalici by prý v žádném případě hlas nedal.

Tomáš Tyl o Pavlu Teličkovi

Podle bloggera Petra Paulczynského se Telička zkouší vydrápat do politiky po zádech další politické strany. Napřed jako eurokomisař spolupracoval s ČSSD, později s ANO a teď TOP 09. Ke svému komentáři přidal fotku, kde mu Telička připomíná severokorejského vůdce, jemuž jeho spolupracovníci nábožně naslouchají.

„Komunista Telička pochopil ,že sám má jenom nulovou šanci být někdy někam zvolen, tak se po ČSSD a ANO zkouší vydrápat po zádech dalších lůzrů z TOPky a Zelených ... bizarní trojkombinace... jinak na té fotce to vypadá, jako když se severokorejští komunisti zbožně dívají na šéfa. Nebo jako vůl na Ježíška.

Petr Paulczyňski o Pavlu Teličkovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…