Bloger napsal o sto milionech, které má dostat Agrofert. Text dal na iDnes a během deseti minut začal tanec...

01.07.2017 18:45

Jaroslav Pomp napsal kritický text o holdingu Agrofert a o dotacích, které získal. Tento text umístil na serveru iDnes.cz, jenže netrvalo ani deset minut a text odtud zmizel. Možná to souvisí s tím, že do jeho obří podoby dovedl Agrofert šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který si před pár lety koupil celé vydavatelství Mafra a tím i server iDnes.cz. Raději se přesvědčte sami, proč text musel ze serveru zmizet.

Bloger napsal o sto milionech, které má dostat Agrofert. Text dal na iDnes a během deseti minut začal tanec...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Agrofertu na pražském Chodově

Pan Jaroslav Pomp před časem sepsal komentář o dotacích a výhodách, které čerpá jedna z firem Agrofertu. Tu do dnešní obří podoby vybudoval bývalý ministr financí a možný příští premiér Andrej Babiš. Pomp svůj kritický komentář k Agrofertu umístil na server iDnes.cz, který před pár lety Andrej Babiš také koupil. A netrvalo prý  ani deset minut a článek z blogu iDnes.cz zmizel. Občan ho poté nabídl i serveru Forum24,.cz Pavla Šafra a ten uveřejnil celý text, bez úprav.

Článek nese název Dotace 100 mil. Kč na „inovaci“, která je na trhu už 7 let a autor hned vysvětluje, jak svůj nadpis myslel. „Ne, ten titulek není absurdním výsledkem úpalu autora, ale realita dotační pseudopolitiky. Není překvapením, kdo dotaci na projekt ‚inovativní‘ výroby toustových chlebů dostal – firma samozřejmě patří do skupiny Agrofert," napsal Jaroslav Pomp.

Celý článek naleznete zde

„Když z Bruselu zní výhrůžky, že Česko nedostane dotace, pokud nebude poslouchat příkazy týkající se přijímání migrantů, měli bychom zajásat. Protože dotace evropské i domácí jsou evidentním zlem, destruujícím rovné tržní podmínky. Sosají je pouze vyvolení za němého přihlížení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ pokračoval autor.

Pan Pomp připomíná, že v Česku působí stovky pekáren, které investují do modernizace, aby na trhu přežily a prosperovaly. Jenže často jde o investice ze svého a ne desítky milionů korun, které jsou z kapes všechb daňových poplatníků EU. Babišův Agrofert, který je momentálně přesunut do Babišova svěřenského fondu, má však to štěstí, že mu daňoví poplatníci celé EU poskytnou sto milionů korun.

Podle autora je celekm jasné, proč se to děje. Stačí se podívat, kdo Agrofert dotvořil až do jeho dnešní podoby. Není ovšem tak jasné, proč to česká společnost trpí, když ještě stále platí, že občané nejsou zaměstnanci Agro-republiky Andreje Babiše.

Nejasné ale je, proč to tak musí být dnes, když stále ještě Česko není totalitní diktaturou jediného muže. „Nebo už snad ANO?“ ptá se pan Pomp na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…