Bloger zuří: Dostal jsem se na seznam dezinformačních webů po boku Šichtařové a Větvičky. Drahoš by měl říct, kterých občanů chce být prezident!

05.12.2017 20:22

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš na svých webových stránkách zveřejnil seznam českých webů, které pokládá za dezinformační. Proti tomu se důrazně ohradil bloger Jaromír Petřík, kterého prý do zmíněného seznamu Drahoš také zařadil. A to tím, že jeho texty jsou pravidelně zveřejňovány například na serveru ParlamentníListy.cz, které figurují rovněz na zmíněném seznamu.

Bloger zuří: Dostal jsem se na seznam dezinformačních webů po boku Šichtařové a Větvičky. Drahoš by měl říct, kterých občanů chce být prezident!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

„Staří bolševici viděli třídního nepřítele všude, ať se maskoval jakkoliv. O to více mne překvapilo, že i já jsem se ocitl na dezinformačním webu ohrožujícím kyberprostor a volbu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše,“ vyjádřil se k Drahošovu seznamu Petřík na svém blogu na serveru iDNES.cz.

K překvapení Jaromíra Petříka mezi dezinformační weby Drahoš zařadil i ParlamentníListy.cz, do kterých bloger svými články také přispívá. „To je také velký web s aktuálními zprávami, které se nedozvíme z mainstreamu nebo se je dozvíme s velkým zpožděním a většinou zkreslené,“ uvedl v komentáři k serveru ParlamentníListy.cz Drahoš.

„Tomuto webu dává rozhovory i náš prezident Miloš Zeman na rozdíl od mainstreamových médií. Takže je s podivem, že Miloš Zeman tento web nepovažuje za nebezpečný pro náš kyberprostor a že se jej nebojí jako Jiří Drahoš,“ reagoval dotčeně Petřík.

Bloger také připomněl reakci prezidenta poté, kdy Jiří Drahoš vystoupil na veřejnosti s prohlášením, že volby v ČR ovlivňují zahraniční tajné služby. Zeman konstatoval, že prezidentský kandidát šíří konspirace ve snaze na sebe upozornit. „Drahoš se obává působení zahraničních tajných služeb na volby v Česku prostřednictvím dezinformací. To je urážka občanů, pokud tvrdí, že mohou v případě voleb do sněmovny či na Hrad být ovlivněni imaginárními zahraničními službami. To by znamenalo, že jsou nesvéprávní,“ konstatoval Miloš Zeman a dodal, že by snad neměl považovat občany za nesvéprávné.

Jak dále uvádí pan Petřík, vypadá to, že podle Jiřího Drahoše každý občan, který nesdílí „jednotné názory současné propagandy, je bezpečnostním rizikem“.

„Nevím, co k tomu dodat, když jsem se na seznam dezinformačních webů a nebezpečí našeho státu dostal i já osobně po boku Markéty Šichtařové či Ladislava Větvičky,“ rozčiloval se Petřík s tím, že je pak zvědavý na to, co Drahoš řekne, když bude prezidentem znovu zvolen Miloš Zeman.

Jiří Drahoš již dříve v rozhovoru také potvrdil, že otázku migrace je třeba řešit v souladu s Bruselem. „Drahoš by vlastně měl upřesnit, kterých to občanů chce být prezidentem, když občané nezastávající jeho názory ohrožují kyberprostor, a tedy i jeho,“ uzavřel bloger Petřík.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…