Bohatý právník Petra Bendla: Pracoval pro stát i pro svého ministra

06.09.2013 7:16

Volební lídr středočeské ODS Petr Bendl se umí o své spolupracovníky postarat. V době, kdy vedl resort zemědělství, působil zde za tučnou odměnu jako jeho poradce pražský advokát Tomáš Jindra. Kromě toho zastupoval Bendla také v transakci za osm milionů korun, když kupoval na Kladensku statek pro osobní účely.

Bohatý právník Petra Bendla: Pracoval pro stát i pro svého ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Petr Bendl si pořídil statek a bezmála 50 hektarů půdy nedlouho před pádem Nečasovy vlády. Svoji soukromou obchodní záležitost svěřil do rukou advokáta, kterého rovněž angažoval ve službách svého resortu, píše server Aktuálně.cz.

Bendla v transakci zastupoval advokát Tomáš Jindra, který v té době působil také jako ministrův poradce. Za své služby v období od ledna do října 2012 získal od Ministerstva zemědělství 500 tisíc korun bez DPH, jak server už před časem napsal.

Spojení s Rittigem

Jindra patřil s exministrem Bendlem a také lobbistou Ivo Rittigem do golfové party. Jeho dům prohledali v červnu letošního roku policisté v rámci vyšetřování bývalé vrchní ředitelky kanceláře vlády Petra Nečase (ODS).

reklama

autor: adr

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…