Boj za ženská práva začíná mít všechny znaky vládnoucí ideologie. Český komentátor je zděšen tím, co se děje

21.09.2018 10:03

Tenistka Serena Williamsová je císařovna feministického establishmentu, píše komentátor Tomáš Jirsa. Ten je totiž toho názoru, že zápletka z finále ženského US Open, kdy Serena Williamsová svedla svou prohru na sexizmus, má mnohem širší souvislosti než jeden nepovedený zápas tenisové legendy. „Ukazuje na fakt, že boj za ženská práva začíná vykazovat všechny znaky vládnoucí ideologie,“ rozepsal se Jirsa ve svém komentáři na serveru Zdroj.cz.

Boj za ženská práva začíná mít všechny znaky vládnoucí ideologie. Český komentátor je zděšen tím, co se děje
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ilustrační foto

Na úvod svého textu Jirsa poukazuje na fakt, že Serena Williamsová je jednou z nejprivilegovanějších žen na planetě, která inkasuje desítky milionů dolarů z reklamních smluv a má neomezený přístup do médií i společenské diskuze. Její tlak prý vedl dokonce k tomu, že některé turnaje narovnaly prize money žen a mužů, i když ženský tenis je objektivně divácky i sponzorsky méně atraktivní a má tak mnohem menší prostředky na odměny. „Pokud by sexizmus stál za její prohrou, logicky by musel stát i za jejími výhrami v minulosti, což je nesmysl,“ míní glosátor.

„Nyní vládnoucí ideologie umlčuje i své kritiky,“ upozorňuje Jirsa. Poznal to i například australský karikaturista Mark Knight, který byl obviněn za to, co nakreslil - běsnící Serenu na kurtu. „Nejen, že se dočkal obvinění ze sexizmu a rasizmu, ale byly mu cenzurovány účty na sociálních sítích,“ připomněl Jirsa s tím, že dokonce on i členové jeho rodiny obdrželi výhružky smrtí.

V neposlední řadě je pak obětí hypertrofovaného feminismu prý i samotná soupeřka Williamsové v oném zápase, Japonka Naomi Ósakaová. „Místo toho, aby se vzpomínalo na turnaj, který senzačně vyhrála první Japonka, budou si všichni pamatovat finále, kdy Serenu Williams porazil ‚sexizmus‘,“ je přesvědčen Jirsa.

Původní zdroj ZDE

Vládnoucí ideologie podle Jirsova mínění navíc často lže. V sousislostí s tím připomíná, že Serena Williamsová tvrdila, že bojuje za ženská práva i proto, že jsou rozdílné standardy na kurtech a mužům toho prochází mnohem víc. „To je ale lež. Novináři NY Times sečetli data za posledních 20 let z grandslamových turnajů a ta ukazují, že je to přesně naopak a muži jsou disproporčně více trestáni,“ napsal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…