Bojí se nás. Podivné průzkumy, nepouštějí nás ani do ČT, uhodil v rádiu Realista Robejšek

08.06.2017 18:43

Moderátorka Zuzana Bubílková ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls přivítala Petra Robejška ze strany Realisté. Vysvětloval například, proč sám sebe nazývá mentorem a ne předsedou strany. Vedle toho zpochybnil předvolební průzkumy, podle kterých roste TOP 09, a udeřil na Českou televizi.

Bojí se nás. Podivné průzkumy, nepouštějí nás ani do ČT, uhodil v rádiu Realista Robejšek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

„Vy jste řekl, že politik ve špičatých botách a s kravatou nedává dobré jméno své profesi, prosím vás, proč?“ zeptala se hned na úvod Bubílková.

„Ti, o kterých jsem hovořil, tím jsem myslel, že oni vypadají seriózně, ale nedělají seriózní politiku, zatímco my jako realisté jsme seriózní a budeme dělat seriózní politiku,“ odpověděl Robejšek. Rád se prý obléká slušně, ale to není až tak podstatné, podstatnější je, co má člověk tady, prohlásil Robejšek a mířil si přitom prstem na hlavu.

Posléze prozradil, proč se neustále označuje za mentora a nikoli za předsedu strany, jak to bývá obvyklé. „Ostatní šéfové stran jsou šéfové aparátu a o myšlenky, o ideje se nestarají. Když se podíváte na TOP 09 nebo na ODS, tak tam stojí v čele aparátu, ale nejsou ideovými vůdci. My jsme to chtěli odlišit,“ prohlásil Robejšek.

Celý rozhovor naleznete zde

Věří, že Realistům se podaří ve volbách zabodovat. V tuto chvíli to možná tak nevypadá, jenže v roce 2013 to podle průzkumů růžově nevypadalo ani s hnutím ANO, ale volby ukázaly něco jiného. Nevěří prý navíc průzkumům, které ukazují posilování ODS a TOP 09.

„Já si nejsem vůbec jistý, jak spolehlivé jsou ty výsledky výzkumů pro ODS a zejména pro TOP 09. A mám navíc informace o tom, že nás některé agentury záměrně utlačují, ale nebudu jmenovat, naším úkolem je prorazit,“ prohlásil Robejšek.

Bubílková jeho tvrzení zpochybnila. Jako dlouholetá novinářka prý ví, jak si každá strana, které se v průzkumech nedaří, stěžují na útlak a na přehlížení. Robejšek obratem obvinil z přehlížení Realistů Českou televizi. „Když se podíváte, jak často jsem v České televizi, tak vás napadne, že na tom asi něco bude,“ dal příklad Robejšek. Věří však ve zdravý rozum voličů, kteří v podzimních volbách vyjeví svůj názor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…