Bojíte se o práci? Možná vás vezmou tady: V Česku mají vyrůst nová imigrační centra za 95 milionů z veřejného rozpočtu

13.08.2020 11:17

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura zveřejnil na YouTube kanálu SPD video, ve kterém upozornil na fakt, že vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM chce budovat čtyři nová imigrační centra v České republice. „Právě proto, že tu jsou ti migranti, o kterých oni tvrdí, že je nepřijímají, ale opak je pravdou,“ říká Tomio Okamura. Ministerstvo vnitra začátkem srpna zveřejnilo výzvu, aby se hlásily neziskové organizace, které by za 95 milionů z veřejného rozpočtu zřídily čtyři nová imigrační centra.

Bojíte se o práci? Možná vás vezmou tady: V Česku mají vyrůst nová imigrační centra za 95 milionů z veřejného rozpočtu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Tomio Okamura: Aktuality 12.8.2020

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36728 lidí
„Částka je to opravdu obrovská a já si myslím, že je skandální, že v současné době, kdy lidé přichází o práci, mají propady příjmů, ocitají se v exekucích, tak vláda vyčlení 95 milionů korun na provoz těchto migračních center. Má to být provoz pouze do roku 2022, tedy provozování čtyřech migračních center na dva roky, to je 95 milionů korun do kapsy politickým neziskovým organizacím,“ říká ve videu Okamura.

Dále zdůrazňuje, že hlavním cílem těchto migračních center jsou státní příslušníci třetích zemí.

„A právě proto, aby ti cizinci ze zemí mimo EU v České republice nezpůsobovali problémy, aby se například nepropadali do šedé ekonomiky, spolu se všemi negativními sociálně patologickými jevy, tak jim prostě nasypeme peníze. Aby nezlobili, aby nepáchali kriminalitu a aby tady žili spořádaně. Ale já tomu nerozumím, je krize, stále více občanů nemá práci, tak proč jim vláda neukončí povolení k pobytu? Vždyť prioritou musí být čeští občané, práce pro naše lidi,“ ptá se předseda SPD.

Video má za necelých 24 hodin od svého zveřejnění téměř 300 komentářů.

„Aby nás ještě nepřekvapili. Já si myslím, že zločinci z EU a naše vláda zkouší, co všechno si necháme líbit. A když si to líbit necháme, tak bude hůř a hůř a budeme v šoku, co s námi ještě udělají,“ vyjádřil pod videem svůj názor fanoušek SPD. A není jediný.

„Souhlasím s vámi a nesouhlasím s tím, abychom tady měli centra pro imigranty. Nechci, aby se naši občané báli večer vyjít z domu, aby měli strach, že je bude obtěžovat skupina těchto cizinců, kteří tady budou žít i z našich peněz. Nechci, abychom se cítili tak, jako se už cítí spousta německých občanů, kteří toto zažívají. A navíc policie nezasahuje proti těmto výtržníkům, ale naopak ‚usměrňuje‘ své obyvatele pod hrozbou nepříjemných sankcí,“ píše další. „Platit někomu, aby se choval slušně a nehrozily sociálně patologické jevy, jak říkáte, pane Okamuro, je zločin. To snad i komunisté za socíku dělali logičtější politiku,“ přidává svůj názor příznivec SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…