Bomba? Erik Best naznačil temné pozadí útoků na Trumpa. Svět by se měl začít skutečně bát

06.09.2018 15:06

Současná vlna skandálních odhalení o americkém prezidentovi Donaldu J. Trumpovi prý není jen tak, naznačuje ve svém komentáři americký novinář žijící v Česku Erik Best. Snaží se vysoké americké kruhy nejprve Trumpa zdiskreditovat, následně přehřát a položit finanční trhy a vše hodit na prezidenta?

Bomba? Erik Best naznačil temné pozadí útoků na Trumpa. Svět by se měl začít skutečně bát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Svět bojuje na více frontách než kdykoli jindy za posledních 70 let. Obchodní války ohrožují široká pásma planety. Globální finanční oligopol se snaží dostat Írán, Rusko a Turecko do kolen. Akciové trhy však závratně letí nahoru,“ poznamenal Best a povšiml si i toho, co včera oznámily Financial Times – že rekordy trhající americké akcie ignorují varování výnosové křivky. 

Jak následně Best poznamenal, živobytí Čechů je na globálních finančních trzích závislé. „Insideři už dávno pochopili, co se teď děje. Dalo by se to shrnout jako ‚Pump, dump, blame Trump‘ (nafouknout, hodit na trh, svést to na Trumpa). Zatím jsme ve fázi nafukování,“ míní Best. 

Původní text ZDE.

A všímá si i týdeníku Economist, který minulý týden citoval analytiky z investiční banky Goldman Sachs. Ti tvrdili, že pravděpodobnost vzniku bubliny je u amerických akcií jedna ku pěti. „Brzy, možná rychleji, než dokážete třikrát za sebou říct Lloyd Blankfein, insideři zahájí fázi výprodeje. Vina bude pak samozřejmě připsána Donaldu Trumpovi,“ uzavřel Best s narážkou na osobu předsedy představenstva a CEO zmíněného investičního mamuta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…