Bomba? Klaus ml. skoro ve Sněmovně. ODS a Piráti propad. A TOP 09 a STAN... Nová čísla

05.11.2019 10:25

Agentura STEM přinesla nový průzkum. Ukazuje, že Andrej Babiš dál neotřesitelně kraluje české politické scéně. A Klausova Trikolóra pomalu získává pozornost voličů.

Bomba? Klaus ml. skoro ve Sněmovně. ODS a Piráti propad. A TOP 09 a STAN... Nová čísla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Společnost STEM uveřejnila říjnový průzkum volebních preferencí občanů. Dokazuje, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš si dál udržuje podporu nad 30 procenty. V říjnovém modelu by se svým hnutím ANO získal dokonce 33 procent hlasů. Od února 2016 překonal Babiš hranici 32 procent hned osmkrát, což ukazuje, že se těší stabilní vysoké podpoře.

Preference momentálně druhých Pirátů se od voleb v roce 2017 pohybují od 10 do 13 procent. Momentálně by získali 12,2 procenta, přitom ještě v únoru, kdy měl Babiš takřka 30 procent, měli podle průzkumů Piráti procenta jen 2.

ODS se podle průzkumu pohybuje na hladině 10,5 procenta. Přitom ještě v polovině roku měli občanští demokraté 15 procent.

Komunisty by momentálně volilo asi 8,4 procenta voličů. V únoru to bylo ještě 13,6. V posledních měsících se jejich podpora pohybuje okolo 8 až 9 procent.

Hnutí svoboda a přímá demokracie ve volbách 2017 získalo 10,6 procenta hlasů, ale momentálně má 7,5 procenta a podpora hnutí SPD se pohybuje nad 7 procenty.

Sociální demokraté se objevili až za Okamurovým hnutím se 6,6 procenty. Přitom ještě v únoru 2016 měli 19,7 procenta hlasů. V posledních měsících však kolísají mezi 6 a 7 procenty. Lidovci mají momentálně podporu 5,5 procenta voličů a oscilují mezi 5 až 6 procenty. TOP 09 a STAN se pohybují v průměru o jeden procentní bod níž.

A zdá se, že o slovo se v tuto chvíli hlásí i Trikolóra Václava Klause mladšího. Jeho volbu zvažuje už 4,2 procenta voličů, takže se dotahuje na TOP 09 a STAN.

průzkum STEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…