Bonmoty strýčka Zemana, Zaorálek s pivem a ženy s vlasy barvy piva. Představení ČR, které viděly v Číně stamiliony diváků

31.10.2015 9:27

Strýček Zeman, ženy s vlasy v barvě piva a romantická Praha. Těmito hesly se dá ve zkratce shrnout, co si Číňané myslí o České republice. Naše vlast se dočkala propagace v sedmdesátiminutové estrádě. V pořadu druhého nejsledovanějšího televizního kanálu diváci zhlédli interview s prezidentem Zemanem, ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) popíjejícího pivo a dívky se světlými vlasy.

Bonmoty strýčka Zemana, Zaorálek s pivem a ženy s vlasy barvy piva. Představení ČR, které viděly v Číně stamiliony diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Lánech při rozhovoru pro bulvár

„Nejvýraznějším momentem bylo interview s prezidentem Milošem Zemanem. Ten otevírá rozhovor prohlášením, že jsou prvním zahraničním TV štábem, který kdy přijal na svém letním sídle v Lánech,“ píše o zábavné estrádě určené především mladšímu publiku server Lidovky.cz.

„Následuje dialog, na jehož začátku Zeman říká: ‚Chtěl bych popřát vašim mladým divákům hlavně jedno: Keep smiling,‘ následuje úsměv do kamery a reportér říká, že z té srdečnosti pramenící z rozhovoru mu ani nepřijde, že by mluvil s prezidentem. Spíš jako by si povídal se strýčkem nebo někým z generace svého tatínka. Zeman žertovně nadhodí, že při troše snahy by mohl reportér klidně být jeho synem,“ pokračuje. Zeman v rozhovoru filozofuje také o přátelství, které má přetrvat věky.

Následně se štáb přesouvá do pražských ulic, kde jim průvodce dělá ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Dojde také na návštěvu jedné z místních hospod a šéf české diplomacie vychvaluje do nebes české pivo. Lepší ve světě nenajdete. A štáb uznává, že i v Číně je tak dobré pivo k sehnání jen těžko.

Kamera zachycuje krásy našeho hlavního města, ale nechybí ani rozhovor s fotbalistou Pavlem Nedvědem či opěvování české kuchyně. Vepřové koleno prý máme skvělé. Pár porcí je připraveno přímo v čínské televizi a několik diváků si pochutná. Celou estrádu uzavírá vystoupení generálního konzula ČR v Šanghaji Richarda Krpače, který divákům prozrazuje, že v česku nenajdou jen pivo a romantická zákoutí, ale také krásné ženy. Moderátor doplní, že jde o ženy se světlými vlasy, vlasy v barvě pivního moku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…