Bordel pod poslaneckými okny: Vojtěchu, Prymulo, jednou budete potrestáni. Nejhorší tyrani!

26.05.2020 22:40

„Jednou budete potrestáni! Budete v historických učebnicích označeni jako nejhorší tyrani historie českého státu! Vlastizrádci!“ nadávali lidé na demonstraci na pražském Malostranském náměstí, přímo pod okny Poslanecké sněmovny, ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO), epidemiologovi Romanu Prymulovi a dalším českým politickým činitelům. Nesouhlas vyjevili i k Evropské unii či k sítím 5G. Nebyla nouze o silná vyjádření.

Bordel pod poslaneckými okny: Vojtěchu, Prymulo, jednou budete potrestáni. Nejhorší tyrani!
Foto: Repro tv.iDnes.cz
Popisek: Demonstrace na Malostranském náměstí v Praze

Anketa

Podporujete návrh, aby se v českých obchodech povinně prodávalo až 85 % českých potravin?

82%
18%
hlasovalo: 65738 lidí
„Ve Strakově akademii vládne skupina zkorumpovaných zločinců, kteří slouží svým vlastním zájmům. A ministr zdravotnictví Vojtěch soustavně porušuje zákon. Stovky občanů už se proto připojily k žalobě, která je podaná u Městského soudu v Praze,“ pronesla jedna z demonstrujících žen v narážce na novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která umožňuje zachování části restrikcí i po konci nouzového stavu.

Pražské městské státní zastupitelství (MSZ) evidovalo na konci minulého týdne zhruba 20 podání, přes dvacítku jich dorazilo na Vrchní státní zastupitelství v Praze (VSZ). Několik lidí se obrátilo i na obvodní státní zastupitelství. Žalobci oznámení vyhodnocují, některá již odložili nebo vyhodnotili jako možný přestupek.

Kvůli nouzovému stavu podávají lidé také správní žaloby. Městský soud v Praze na základě jedné z nich zrušil opatření Ministerstva zdravotnictví, která se týkala omezení maloobchodního prodeje, a další, jež omezovala volný pohyb osob.

Zkritizovali rovněž i Evropskou unii. „Občanská společnost je vydaná napospas novému totalitnímu molochu v podobě Evropské unie,“ znělo z úst demonstrantů.

Kromě výtek ke zdravotnictví a k Evropské unii došlo i na postavení vysílačů 5G sítí. Právě ty vzbuzují rozruch i v mnoha dalších státech a šíří se zprávy, které tvrdí, že budou mít negativní vliv na zdraví lidí i dalších organismů. Někteří dokonce tvrdí, že vysílače šíří koronavirus. Dochází tak k jejich častým záměrným devastacím či podpalování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…