Bordel v Praze: Robert Záruba zuří. Dominik Hašek? Jinak

19.10.2020 8:21

Na Staroměstském náměstí v Praze proběhla demonstrace proti vládním opatřením spojeným s koronavirem. Protestní shromáždění se však zvrtlo v násilnou akci. Vzduchem létaly petardy i dlažební kostky. Na dvacet policistů bylo zraněno. Trenér hokejové reprezentace Filip Pešan lidi požádal, „aby neblbli“. Naproti tomu slavný hokejový brankář Dominik Hašek se demonstrantů zastal a vyčinil komentátorovi Hospodářských novin Petru Honzejkovi.

Bordel v Praze: Robert Záruba zuří. Dominik Hašek? Jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražské Staroměstské náměstí přišli v neděli protestovat fanoušci sportovních klubů proti vládním opatřením kvůli pandemii koronaviru. Po rozpušténí demonstrace začali řádit

V neděli odpoledne se na Staroměstské náměstí v Praze sjeli lidé, kteří mají už dost vládních opatření v boji proti koronaviru, nechtějí nosit roušky, bojí se o práci, protože řada restaurací, ale i dalších zařízení musela zavřít a své zaměstnance nechat doma.

Anketa

Je dobře, že policie rozehnala demonstranty na Staroměstském náměstí?

80%
20%
hlasovalo: 25654 lidí

Do protestů se ale zapojili i radikální fandové, kteří se do Prahy přijeli poprat s policisty. První hodinu byl klid, ale pak začali vzduchem létat petardy i dlažební kostky. Policie v odpověď nasadila vodní dělo.

Sportovní komentátor ČT Robert Záruba tyto radikály nešetřil. Označil je za „idioty“.

„Pokud sportovní fanoušci nechtějí vypadat jako idioti, měli by se distancovat od toho, co dneska předvedli idioti na Staroměstském náměstí. Hokej, fotbal a další sporty nám samozřejmě moc chybí. Ale agresivní vynucování ničemu nepomůže,“ upozornil na twitteru.

Robert Záruba promluvil o idiotech

Trenér národní české hokejové reprezentace Filip Pešán se vyjádřil v podobném duchu.

„Lidi, zbláznili jsme se? V této době, více než kdy jindy, musí celý náš národ držet při sobě a dodržovat daná pravidla. To je jediná šance, jak nás z této šílené krize dostat. Taky se mi nelíbí omezení sportu, ale to, co se dělo dnes na Staroměstském náměstí, je cesta do pekla,“ varoval Pešán.

Filip Pešan žádá lidi, aby nebláznili

Slavný hokejový brankář a olympijský vítěz „Dominátor“ Dominik Hašek se demonstrantů zastal. Naštvala ho slova komentátora Hospodářských novin, který prohlásil, že podobné akce dokládají, že pořádání všeobecných referend rozhodně není dobrý nápad.

„Dnešní demonstrace na Staroměstském náměstí je docela slušný argument proti pořádání referenda o čemkoli,“ napsal Honzejk k nedělní demonstraci.

Hašek označil jeho tweet za „hnusný“.

„Tak každý podobný tweet považuji za hnusný a není to nic jiného než snaha o urážení určité skupiny lidí. O to víc, že je od známého novináře. To, že s něčím nesouhlasíme, neznamená, že bychom je měli urážet -zesměšňovat a povyšovat se nad ně!“ vpálil Hašek.

Po konání referend o různých otázkách dlouhodobě volá především Tomio Okamura se svým hnutím Svoboda a přímá demokracie.

Dominik Hašek se zlobí

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…