Bradáče a Chudárka znám, vysvětlil poslanec ODS, proč s nimi jednal

14.09.2011 22:13

Poslanec Václav Mencl (ODS), šéf volebního výboru, v rozhovoru pro server iDnes.cz vysvětlil důvody schůzek s kandidáty na ředitele České televize. Setkal se s výkonným ředitelem ČT 24 Romanem Bradáčem a bývalým výkonným ředitelem televize Óčko Hynkem Chudárkem. Pátral po možném porušení volby ředitele ČT.

Bradáče a Chudárka znám, vysvětlil poslanec ODS, proč s nimi jednal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volba šéfa ČT

Mencl se zná s Bradáčem a Chudárkem osobně, proto se s nimi spojil, aby se ujistil, že nedošlo k porušení výběrového řízení ředitele ČT. Podezření se objevilo na základě stížnosti odborů ČT, ale Mencl neshledal žádné porušení zákona.

Poslanec kontaktoval i předsedu rady ČT Milana Uhdeho. Mencl odmítl, že by ovlivňoval Radu ČT tím, že se ujistil o dodržování pravidel. Nezastával se tedy ani nezvýhodňoval Romana Bradáče nebo Hynka Chudárka.

SLEDUJEME téma Volba nového šéfa ČT

"Odboráři ČT na poslance směřovali stížnost na průběh výběrového řízení. Protože je to oficiální žádost, vážně míněná, ve vážné situaci, pokládal jsem za nutné si ověřit, jestli bylo porušeno nějaké pravidlo volby ředitele ČT. S těmito dvěma kandidáty se znám osobně, tak jsem si dovolil otázat se jich na tuto věc. Tázal jsem se samozřejmě mnoha další lidí. Teď dávám dohromady závěrečné znění dopisu, kterým odpovím odborářům," vysvětlil modrý poslanec.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…