Bradáčová pohořela u soudu. A takto zareagovala

08.07.2014 23:17

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová u soudu neuspěla s žalobou, kterou podala na jednu ze svých podřízených za to, že měla vyzradit nevhodné informace a tím ohrozit operaci, jejímž cílem bylo rozbití kuplířského gangu. Nejvyšší správní soud ale zkonstatoval, že žalovaná Šárka Pokorná nevyzradila nic podstatného.

Bradáčová pohořela u soudu. A takto zareagovala
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

„Soud uvěřil paní obviněné a ne svědkům. To je všechno. Prostě má pouze nižší nároky na vedoucí státní zástupce než mám já," komentovala Bradáčová verdikt soudu, který konstatoval, že obvodní státní zástupkyně Šárka Pokorná sice hovořila s policisty pro Prahu 1, ale její slova nelze označit za ohrožující vynášení informací. Bradáčová to však vidí jinak. Má za to, že mohl být ohrožen i život nasazených agentů. Pokorná naproti tomu verdikt soudu ve věci kárné žaloby přivítala.

Pokorná měla podle Bradáčové ohrozit akci vyšetřovatelů z listopadu 2012 tím, že již v srpnu prozradila policistům na Praze 1, že je ÚOOZ na stopě kuplířského gangu v jednom z pražských podniků. Pražská vrchní zástupkyně tvrdí, že někteří policisté byli v kontaktu s kuplíři a mohli zhatit celou akci. Mohli ohrozit dokonce život agenta nasazeného v podniku.

Zátah ale koncem roku 2012 skončil úspěšně a kuplířům hrozí až deset let vězení. Vyšetřováni jsou však na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…