Brady dostane medaili od Sobotky, uctí ho také Sněmovna

27.10.2016 6:20

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes dopoledne udělí Jiřímu Bradymu pamětní medaili Karla Kramáře. Ocení jeho celoživotní úsilí o obranu lidských práv a svobod a obhajování humanistických a demokratických principů. Medaile udělovaná předsedou vlády je jedním z řady ocenění, která Brady obdrží poté, co vyšly najevo informace o jeho údajném vyškrtnutí ze seznamu vyznamenaných prezidentem Milošem Zemanem. Brady se dnes dočká slavnostního ocenění i ve Sněmovně.

Brady dostane medaili od Sobotky, uctí ho také Sněmovna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Bradyho příbuzný ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) tvrdí, že mu Zeman řekl, že Bradyho ze seznamu osob vyznamenaných u příležitosti státního svátku 28. října škrtne, pokud se ministr sejde s dalajlamou. Herman se s tibetským duchovním setkal a Brady se na seznamu oceněných předloženém den poté premiérovi ke spolupodpisu neobjevil. Hrad tuto spojitost popírá.

Medaile Karla Kramáře je pamětní medaile udělovaná předsedou vlády za zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Bradyho dnes uctí také Sněmovna na slavnostním shromáždění. Obdrží pamětní medaili spolu s pamětním listem. V pátek by měl dostat medaili od Univerzity Palackého. Bradyho již ocenily, nebo to plánují, také například Praha, Brno či spolek Irene, vzniklý z iniciativy signatářů Charty 77.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…