Bratře, ty senátorem nebudeš? Bělobrádek prý obětoval vlastního muže kvůli Marvanové

23.06.2014 12:50

Lidovec Petr Sýkora nebude na podzim kandidovat do Senátu ve volebním obvodě zahrnujícím Prahu 9 a Prahu 14. A to přesto, že se straníci, navzájem se oslovující bratře a sestro, na tom již počátkem tohoto roku domluvili. Vedení strany totiž chce, aby v uvedeném obvodě za KDU-ČSL kandidovala advokátka Hana Marvanová, která nedávno odešla z postu první náměstkyně ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO).

Bratře, ty senátorem nebudeš? Bělobrádek prý obětoval vlastního muže kvůli Marvanové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Špičky lidovců zřejmě předpokládají, že Marvanová by získala více hlasů než Sýkora. Informuje o tom server iDnes.cz.

„Pan Bělobrádek mě pozval k sobě a vyzval mě, abych se kandidatury vzdal s tím, že budou hledat silnějšího kandidáta. Zdůvodnil to tak, že slabí kandidáti nejsou pro stranu přínosem. Asi jsem do jeho myšlenkového schématu nezapadl jako vítězný kandidát,“ cituje server Sýkoru s tím, že toto setkání se mělo odehrát jen před pár dny.

Sýkora je podle serveru členem pražského vedení KDU-ČSL, pracuje jako ekonomický poradce.

Bělobrádek ale odmítá, že by Sýkoru k rezignaci vyzval. „To je absolutní lež. O nominaci rozhoduje celostátní výbor. Do té doby kandidát schválen není,“ řekl serveru Bělobrádek. Server ale upozornil na to, že na posledním jednání vedení strany v Praze si Bělobrádek vyslechl kritiku od straníků kvůli tomu, že by Marvanová měla kandidovat za KDU-ČSL. Sýkora se již kandidatury vzdal. Zda ale bude Marvanová za lidovce do Senátu skutečně kandidovat, není zatím jasné.

Celý článek najdete zde: http://zpravy.idnes.cz/napeti-kolem-marvanove-uvnitr-kdu-csl-dxp-/domaci.aspx?c=A140623_101844_domaci_kop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …