Britské listy Sobotkovi: Na co čekáte, odvolejte už toho Mládka

15.02.2017 17:16

Nad tím, proč navzdory skandálům s ním spojeným stále zůstává ve funkci ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, se zamýšlí server Britské listy.

Britské listy Sobotkovi: Na co čekáte, odvolejte už toho Mládka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Poukazuje na to, že na Mládka prasklo, že v Bruselu zastával zájmy velkých telekomunikačních společností proti zájmům veřejnosti. Mládek dokonce posléze prohlásil roaming za elitářský. Pak jmenoval náměstkem člověka, který veřejně vyzval obyvatele Česka, kteří chtějí stejné tarify pro telekomunikační služby, jaké jsou v Polsku, aby se do Polska přestěhovali, píše server.

Celý text je ZDE.

A ptá se: Čekali byste bryskní odvolání tohoto náměstka? Nikoli, odvolán byl šéf komunikace ministerstva průmyslu a obchodu za to, že náměstka nepřipravil na rozhovor, v němž náměstek svá neuvěřitelná slova vyřkl. A premiér ministra Mládka stále neodvolá, stýská si server.

A ptá se, proč je pozice tohoto člověka, „který veřejně páchá sebevraždu ČSSD před sněmovními volbami“, tak pevná? Může se volič zbavit narůstajícího pocitu, že v ČSSD prostě vůbec nejde o schopnosti, věrohodnost, program, ale že ve skutečnosti jde o mocenskou rovnováhu různých zájmových frakcí, regionů a mafií? Ptá se dále server.

Obává se toho, že Mládek může velmi snadno dalšími skandály stlačit preference ČSSD pod 10 %. Je před volbami. Aspoň v tomto období by člověk čekal od vedení politických stran pud sebezáchovy a akceschopnost. To, že Mládkovi bezostyšně všechno prochází, ukazuje na naprostou bezmoc ČSSD se sebou něco dělat, uzavírá server své zamyšlení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…