Brněnský starosta Šťástka otevřeně o případu Amazon

17.02.2014 16:18

Starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka z ODS je nakloněn investicím v jihomoravské metropoli. Tyto investice však v žádném případě nesmí ohrozit kvalitu života obyvatel města. Nabízí se však další otázka. Pokud logistické centrum opravdu vznikne, zaměstná naše občany? Starosta se bojí, že by stovky pracovních míst mohli získat např. Moldavané. Bránil se také výroku prezidenta Zemana.

Brněnský starosta Šťástka otevřeně o případu Amazon
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Anketa

Má být Marta Semelová trestně stíhána za výroky o vině dr. Horákové?

25%
75%
hlasovalo: 16456 lidí

„Obří logistické centrum sice znamená příležitost vzniku 1.500 nových pracovních míst, ale s nejistotou, zda zde práci najdou obyvatelé Brna či regionu (zkušenosti ze zahraničí tomu dávají za pravdu a pokud jde o Brno, proslýchá se, že masivní nábory zaměstnanců pro brněnskou pobočku probíhají v Moldávii…). Ani 1.500 nových míst však nemůže vzniknout na úkor 23.000 obyvatel Slatiny, Tuřan a Černovic a dalších desetitisíců Brňanů, kteří budou obětí dopravního kolapsu,“ zdůrazňuje starosta na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

Kdyby Zeman dělal, co sliboval, dnes by nebyl žádný problém

Naráží tím na skutečnost, že bez dálničního přivaděče by stovky kamionů se zbožím jezdily městem, v nejtěžším období roku by mohlo jít až o 360 kamionů. Starosta k tomu dodává, že jednání mezi magistrátem a Amazonem probíhalo v zákulisí a veřejnost prý neměla dost informací. A když nakonec došlo na jednání zastupitelstva, v předloženém materiálu záruky na výstavbu dálničního přivaděče scházely. A to údajně kvůli nechuti developerské firmy CTP, tedy ne kvůli samotnému Amazonu.

Celý článek starosty Šťástky ZDE.

Podle starosty Brna-střed musí magistrát trvat na tom, aby kvalita života obyvatel města nebyla ohrožena. Šťástka věří, že Amazon na tuto podmínku přistoupí. Naznačuje to i ochota developera o projektu dál jednat.

Starosta se také důrazně ohradil proti výroku prezidenta Miloše Zemana, který rozhodnutí brněnských zastupitelů označil za pitomé. Šťástka připomíná, že to byla již vláda tehdejšího premiéra Miloše Zemana, která slibovala, že dnes požadovaný dálniční exit vybuduje. Kdyby tedy tehdejší premiér Miloš Zeman dělal to, co sliboval, dnes by nebyl žádný problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…