Brno chce příští rok začít stavět atletickou halu za 640 milionů

03.05.2018 13:22

Brno chce v příštím roce v univerzitním kampusu zahájit stavbu atletické haly za 640 milionů korun. Bezmála čtvrt miliardy korun chce získat od státu, zbytek by mělo uhradit město spolu s Jihomoravským krajem. ČTK to dnes řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO).

Brno chce příští rok začít stavět atletickou halu za 640 milionů
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Hala bude mít kapacitu 2000 diváků. Stane se zázemím atletů, kteří halu na jižní Moravě nemají. Objekt by měl být hotový v roce 2020.

Mrázek spolu s primátorem Brna Petrem Vokřálem (ANO) dnes představili projekt na stavbu haly vládě, která končí dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. Podle Mrázka se nyní vybírá zhotovitel, známý by měl být za několik týdnů. U atletické haly je to poprvé, kdy Brno hledalo zhotovitele podle podmínek takzvané Žluté knihy. To znamená, že vítěz výběrového řízení zpracuje všechny stupně projektové dokumentace a halu i postaví.

Město se už v minulosti zavázalo ke stavbě haly v memorandu, které kromě něj podepsaly Masarykova univerzita a Český atletický svaz. Zastupitelstvo loni i přes výtky opozice schválilo směnu pozemků se soukromým vlastníkem, od kterého Brno získalo pozemek pro stavbu haly.

Kromě atletů ji bude využívat sousední Masarykova univerzita. Sloužit bude i pro vědecko-výzkumnou činnost s cílem zefektivnit tréninkový proces atletů. Vedení města tvrdí, že krytá hala na atletiku na jihu Moravy chybí, a proto musejí atleti především na podzim a v zimě využívat k tréninku různé tělocvičny, případně odcházejí do Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…