Brno dá dva miliony sportovcům na účast v evropských pohárech

26.08.2018 12:37

Brno chce dát sportovním klubům skoro dva miliony korun na účast v mezinárodních pohárových soutěžích. Peníze získá šest klubů, například hokejisté, volejbalisté nebo basketbalistky. Použijí je na jízdné, ubytování nebo stravu, řekl novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Město dá letos do sportu přes 300 milionů. Poslouží dospělým i mládeži, kolektivům i jednotlivcům.

Brno dá dva miliony sportovcům na účast v evropských pohárech
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Vyčlenění 1,8 milionu korun schválili radní, potvrdit to musí ještě zastupitelstvo. "Na podporu účasti sportovních klubů na takto významných mezinárodních soutěžích jsme letos poskytli už půl milionu. Nyní doporučujeme zastupitelům schválit dalších 1,8 milionu korun," uvedl Hladík.

Podle něj hraje více než desítka brněnských klubů některou z nejvyšších soutěží, ze které se pak může dostat do evropských pohárů. Město pak pokrývá více než polovinu nákladů. "Celkem šest našich klubů se probojovalo do Evropy. Město jim pomůže a nezůstane to jen na jejich rozpočtu. Týká se to třeba hokejové ligy mistrů. Na rozdíl od té fotbalové zatím nemá takovou prestiž, aby z ní kluby čerpaly finance. Naopak si musejí za účast připlácet," uvedl Hladík.

Do evropské hokejové ligy mistrů se probojovala Kometa Brno, která letos obhájila triumf v nejvyšší české hokejové soutěži. Do evropských pohárových soutěží se ale probojovali i volejbalisté, volejbalistky, basketbalistky z oddílů Brno, ale i Králova Pole a také basketbalisté.

U výše dotace se přihlíželo k úrovni pohárové soutěže, počtu zápasů, k nákladům i vzdálenosti destinace, kde se budou pohárové soutěže konat.

Brno dalo loni a plánuje i letos dát do oblasti sportu přes 300 milionů korun. Rozdělí si je kluby dospělých i mládeže, a to jak týmové kolektivy, tak individuální sportovci. "Zahrnuje to podporu činnosti, pořádání sportovních akcí, ale také drobnější investiční akce," uvedla Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu. Velké investice už spadají pod investiční odbor a ve třísetmilionové podpoře zahrnuté nejsou. Podle Loukotové se v posledních pěti letech částka vymezená na sport zvyšuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…