Brutální napadení číšníka skupinou cizinců v Praze: Policie dopadla útočníky na letišti

23.04.2018 19:01

Po útoku na číšníka, který byl v sobotu brutálně napaden v jedné z pražských zahrádek, si policisté dva dny od incidentu podle serveru TN.cz pochvalují kladné reakce veřejnosti a svědků, které výrazně napomáhají vyšetřování. Kriminalisté totiž v neděli zveřejnili záběry napadení. Policii pomoc veřejnosti dovedla v pondělí až k pachatelům, které zadržela na Letišti Václava Havla.

Brutální napadení číšníka skupinou cizinců v Praze: Policie dopadla útočníky na letišti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Cizinci kopou do pražského číšníka

„Po zveřejnění případu jsme obdrželi asi desítku poznatků k podezřelým mužům. Tyto poznatky kriminalisté prověřují a vše nasvědčuje tomu, že brzy budeme mít potvrzenou totožnost útočníků,“ informoval v pondělí ještě v odpoledních hodinách policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že nové informace k případu budou uveřejněné ihned, jakmile to bude možné. Současně ubezpečil, že již v této době uveřejnění případu přineslo významné informace a vyšetřování nasměrovalo správným směrem.

Pomoc veřejnosti se ukázala jako rozhodující v pondělí v podvečer, kdy jeden z cestujících na pražském Letišti Václava Havla na základě zveřejněných záběrů z útoku poznal skupinu mužů odpovídajícího vzhledu. Informoval policii, která si pro útočníky na místo přijela a zadržela je.

Celý incident se odehrál v sobotu po 19. hodině na zahrádce restaurace ve Vladislavově ulici v centru Prahy. Číšník tu napomenul skupinku s největší pravděpodobností cizinců, že nesmějí konzumovat přinesený alkohol. To odstartovalo celý incident. Zmlácený číšník skončil na jednotce intenzivní péče a musel se podrobit operaci hlavy. Útočníci z místa činu utekli. Za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví jim hrozí až desetileté vězení.


Sedm útočníků, po kterých policie pátrá. (Screen: Policie ČR)

VIDEO Skupina zřejmě cizinců brutálně napadla a vážně zranila číšníka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…