Brutální napadení těhotné Somálky, žadatelky o azyl v Německu. Podívejte se na tu hrůzu sami

13.11.2015 11:23

Neustávající příliv uprchlíků do Německa vyvolává v tamní společnosti nervozitu. Nasvědčuje tomu i případ z poloviny týdne, o kterém informoval web německé veřejnoprávní televize RBB. Podle něj skupina tří mladých Němců ve věku 14 až 15 let tuto středu brutálně napadla jednadvacetiletou Somálku, žadatelku o azyl, která se nachází v osmém měsíci těhotenství. K útoku mělo dojít v brandenburském městečku Bad Belzig.

Brutální napadení těhotné Somálky, žadatelky o azyl v Německu. Podívejte se na tu hrůzu sami
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

K útoku došlo v okamžiku, kdy se žena vracela s nákupem ze supermarketu do azylového centra. Případ zveřejnila policie ve čtvrtek s tím, že útoku se účastnili dva chlapci ve věku 14 až 15 let a jedna čtrnáctiletá dívka.

  • Celý text je ZDE

Útočníci shodili sáček s bramborami, který žena nesla na své hlavě, a porazili ji na zem. Jeden z pachatelů pak po těhotné ženě poskakoval. Následně skupina útočníků utekla.

Mladá žena, která je v osmém měsíci těhotenství, byla z preventivních důvodů převezena do nemocnice. Podrobnosti o zdravotním stavu nenarozeného dítěte nebyly zveřejněny. Podle policejní mluvčí mohla být žena vyslechnuta již ve středu.

Bad-Belzig je barevné město

Podezřelí adolescenti budou vyslechnuti v nejbližších dnech. Zda se jednalo o rasově motivovaný útok, nebylo zatím objasněno. Všichni tři mladí lidé navštěvovali střední školu v blízkosti místa činu. Vyšetřování činu bude pokračovat.

Starostka města Hannelore Klabunde-Quast (bez stranické příslušnosti) byla informací o události šokována. „Bad-Belzig je barevné město. Pod tímto mottem u nás jen před několika týdny proběhl piknik organizovaný studenty. Jsem moc smutná, že něco takového se tu děje právě nyní,“ citoval web starostku Bad-Belzigu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…