Buď válka, nebo kolaps. Tak to prý dopadne ve Francii

25.04.2017 6:48

Francouzi volí mezi občanskou válkou a ekonomickým kolapsem, konstatuje pro server Echo24.cz analytička Lenka Zlámalová. Příští prezident, nestane-li se podle jejích slov něco mimořádného, bude Emmanuel Macron.

Buď válka, nebo kolaps. Tak to prý dopadne ve Francii
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

I přestože, jak Zlámalová konstatuje, nezískal Macron v prvním kole žádnou výraznou převahu, průzkumy před kolem druhým mu signalizují přesvědčivé vítězství nad protikandidátkou Marine Le Penovou. Podporu má jak od konzervativce Francoise Fillona, tak od socialisty Benoita Hamona. Radikální levicový kandidát Jean-Luc Mélenchon odmítl podpořit kohokoliv z finalistů. 

Původní text ZDE

Zlámalová se pak následně vyjádřila k tomu, že předvolební průzkumy ve Francii se trefily skoro s chirurgickou přesností. „Ta přesná trefa Francii odlišuje od Británie a Spojených států. Není to tím, že by francouzští průzkumníci byli lepší. Zásadní rozdíl je v tom, že Francouzi se na rozdíl od Britů a Američanů za svou volbu nestyděli,“ konstatuje Zlámalová, že i z toho důvodu se dá věřit průzkumům před druhým kolem prezidentské volby. 

„Volební mapy ukazují, že Macron porazil Le Penovou na prosperujícím severozápadě a jihozápadě, kde zároveň žije méně migrantů. Le Penová zvítězila tam, kde se naplno projevuje buď ekonomická, nebo bezpečnostní krize, v níž se Francie dlouhodobě potácí. Nebo rovnou obě dohromady,“ uzavřela.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…