Bude Svěrák prezidentem? Nejen o tom mluvil v ČT

31.10.2014 19:17

Scénárista, režisér i autor povídek. To vše je Zdeněk Svěrák, který mimo jiné před dvaceti lety spoluzakládal Centrum Paraple pomáhající vozíčkářům. V pátečním Interview ČT24 popisoval, jak to začalo a co se od té doby změnilo. Přišla řeč i na zaměstnávání postižených nebo post prezidenta.

Bude Svěrák prezidentem? Nejen o tom mluvil v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Svěrák v pořadu prozradil, že na nápad založit Paraple ho přivedl osud již zesnulého hereckého kolegy Jana Kašpara. „On je příkladem toho, co to pro člověka znamená, když se může vrátit do práce,“ podotkl Svěrák, který se pozastavoval nad tím, že lidé po úraze obtížněji hledají práci.

A pro centrum je dnes obtížnější shánět peníze. Paraple má padesát zaměstnanců a jen na běžný chod instituce potřebuje miliony. K získání peněz pomáhá i Česká televize pořádáním sbírky a vysíláním zábavného pořadu. „Budete se divit, ale vždycky přijde víc peněz, než je slíbeno,“ poznamenal host pořadu

Ve vysílání také poodhalil své nitro, když řekl, že při psaní knížek utíká před těžkostmi dnešního světa. Je navíc velmi rád, že řada replik z her Divadla Járy Cimrmana i z filmů zlidověla a lidé je používají v běžném hovoru.

V závěru prozradil, zda někdy bude prezidentem. Ještě před první přímou volbou prezidenta se objevoval v anketách osobností, které by se hlavou státu mohly stát. „Já si to nedovedu představit a neumí si to představit ani moje žena. Ona vždycky říká, víš, co je na Hradě oken?“ uzavřel s úsměvem Svěrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…