Bude muset Česko vracet dotace z EU? O tom bude v Partii mluvit Jourová

30.03.2014 8:30

Pořad Partie si pozval ministryni pro místní rozvoj Věru Jourovou (ANO). Přijde hovořit o nevyčerpaných dotací z Evropské unie. Česko bude muset v příštím roce vracet zhruba 60 miliard korun. Jourová proto zjišťovala, jak by se dotace daly co nejefektivněji využít.

Bude muset Česko vracet dotace z EU? O tom bude v Partii mluvit Jourová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně a poslankyně Věra Jourová

„Černé prognózy, které se stávají stále více realistickými, jsou deset nevyčerpaných miliard z loňska, dalších 24 bude zřejmě letos a 26 v roce 2015," řekla Jourová v polovině března týdeníku Euro.

Nevyčerpané peníze by mohly proudit do nových nebo spících projektů

Ministři musí inventuru evropských projektů sepsat do dubna. Agendě se má věnovat co nejvíce lidí. Hledat budou například projekty, které se podle plánu nestihnou dokončit, nebo takzvané spící projekty, jež ale mají připravenou dokumentaci. Do nich by potom mohly proudit peníze z těch méně úspěšných. Podle Jourové se ministerstvo chystá také jednat o rozdělení velkých projektů, které se nedaří dotáhnout, do více fází.

Existuje alespoň šance, že Česko bude nakonec za loňský rok vracet méně než deset miliard. Jourová o tom jednala na nedávné schůzce s eurokomisařem pro regionální rozvoj Johannesem Hahnem. Zdržení prací se ministryně snažila vysvětlit povodněmi a důsledky finanční krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…