Bude válka. Erdogan ohlásil operaci v Sýrii, Kurdové okamžitě reagovali

05.10.2019 17:01

Turecká vojenská operace v Sýrii. Tu ohlásil turecký prezident Erdogan. V odpovědi na to pak Kurdové sdělili, že bude válka. Píše o tom server Echo24.cz.

Bude válka. Erdogan ohlásil operaci v Sýrii,  Kurdové okamžitě reagovali
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Ankara podle serveru Echo24.cz podnikne na základě prohlášení prezidenta Turecka Erdogana pozemní a vzdušnou operaci v Sýrii. A to východně od Eufratu, kde Turecko a USA ještě nezřídily plánovanou bezpečnou zónu. Podle Erdogana již přípravy proběhly, operační plány rovněž jsou. 

Odvetou však již pohrozili kurdští bojovníci v Sýrii. Arabsko-kurdská koalice Syrské demokratické síly prohlásila, že se bude bránit jakémukoliv nevyprovokovanému útoku ze strany Turecka. Nebude podle svých slov ani váhat přeměnit ve všeobecnou válku obranu oblasti ovládané na severovýchodě Sýrie.

Turecko chce dle slov Erdogana vytvořit mírový koridor pro návrat uprchlíků na sever Sýrie. Plán bezpečnostní zóny pro syrské uprchlíky podpořil i český premiér Andrej Babiš. Kdo však na něj pohlíží odmítavě, je Slovensko.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…