Budeme dělný a soudržný tým, slíbil na závěr sjezdu ČSSD předseda Sobotka

16.03.2013 14:50

V Ostravě dnes po poledni skončil 37. dvoudenní sjezd nejsilnější opoziční strany ČSSD. Sociální demokraté si na něm zvolili nové vedení, vyslechli prezidenta Miloše Zemana, změnili stanovy a schválili programové priority.

Budeme dělný a soudržný tým, slíbil na závěr sjezdu ČSSD předseda Sobotka
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Sjezd ČSSD skončil tiskovou konferencí

Znovuzvolený předseda strany Bohuslav Sobotka ve své závěrečné řeči poděkoval delegátům za důvěru, kterou mu dali, a poděkoval i za podporu pro zvolené členy grémia. Řekl, že sjezd zvolil do čela strany dělný a soudržný tým, který je schopný dovést stranu v "supervolebním" roce 2014 k volebnímu úspěchu.

V závěrečné řeči Sobotka upozornil na to, že ačkoli ČSSD na celostátní úrovni nevládne, nese odpovědnost za veřejné záležitosti v krajích. "Ale je zřejmé, že pokud by vláda pravice pokračovala i v dalším období, tak ani na úrovni krajů nebude schopna sociální demokracie plně zabezpečit realizaci svého volebního programu," varoval.

Strana má podle něj šanci, aby se z pozice do značné míry bezmocné opozice dostala do role strany, která může změnit poměry v zemi k lepšímu.

Sobotka ocenil i to, že se podařilo schválit změnu stanov. Vedení sociální demokracie tak bude například moci zasahovat do podoby kandidátních listin před volbami. Sobotka je přesvědčen, že postup podle změněných stanov zlepší personální politiku strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…