Budete kandidovat na Hrad? Škromach: Ano. Pospíšil: Možná ano. Dlouhý: Nelíbí se mi Zeman

26.01.2016 9:01

Prezidentské volby budou sice až za dva roky, kandidáti se však objevují již nyní. Informují o tom Hospodářské noviny (HN).

Budete kandidovat na Hrad? Škromach: Ano. Pospíšil: Možná ano. Dlouhý: Nelíbí se mi Zeman
Foto: Partie FTV PRIMA
Popisek: Prezident Zeman v Partii televize Prima

Ekonom Vladimír Dlouhý, europoslanec Jiří Pospíšil i senátor Zdeněk Škromach. To jsou jména mužů, kteří podle HN chtějí vyzvat prezidenta Miloše Zemana, bude-li kandidovat. I když u Škromacha je situace spíš taková, že v případě, že bude-li Zeman obhajovat svůj post, půjde mu současný sociálnědemokratický senátor z cesty. Známé je jméno i dalšího kandidáta, jehož ale HN neuvádějí. Poslanec a populární primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS) oznámil svou kandidaturu před časem prostřednictvím serveru Blesk.cz.

Prezident Zeman chce rozhodnutí o své kandidatuře učinit až příští rok v lednu. 

„Prezident by měl být v dobré psychické i fyzické kondici. Z tohoto pohledu může být nižší věk spíše výhodou. Osobně si myslím, že po třech českých prezidentech stejné věkové generace, kteří do politiky vstoupili hned po revoluci v roce 89, by měl přijít někdo o generaci mladší,“ říká exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, současný europoslanec. Klíčová pro něj bude podpora občanů. 
 
Ekonom Vladimír Dlouhý chce podle svých slov pro HN kandidovat právě kvůli současné hlavě státu. „Žijeme v neklidné době a prezident i někteří další čelní politici vedou naši zemi směrem, který se mně a jistě i dalším spoluobčanům nelíbí. Bude dobře, když se najde silný kandidát, který přinese změnu. Je však předčasné dnes říct, že takovým kandidátem budu právě já,“ říká Dlouhý, který je v současné době šéfem Hospodářské komory. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…