Bulvár pokračuje v seriálu o rudém Filipovi. Dnes nahlédl do jeho kanceláře

27.09.2013 9:23

Po rozsáhlém rozhovoru s předsedou komunistů Vojtěchem Filipem nahlédl bulvární deník Blesk do jeho kanceláře. Věci prý o člověku prozradí víc než jeho názory, tvrdí list a přináší také fotografii přes dvě strany, ze které si lze udělat obrázek.

Bulvár pokračuje v seriálu o rudém Filipovi. Dnes nahlédl do jeho kanceláře
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Vojtěch Filip - předseda Ústředního výboru KSČM

"Mám to tady jako svůj druhý domov," prohlásil o své kanceláři, ke které má prý "srdcový vztah", šéf KSČM Vojtěch Filip. Sedí v ní již několik let a rád si zde vystavuje také dary od svých přátel a návštěv.

Během rozhovoru se prý s některými věcmi třešničkový šéf pochlubil. Redakci Blesku ukázal například vietnamský řád. Naopak o knize Kdopak by se Marxe bál, která oplakává konec socialismu, prý raději pomlčel.

Ačkoli se na prvních místech kandidátek objeví ta samá jména jako v předchozích volbách, Filip odmítá, že by strana nenabízela voličům nové tváře. Skepticky se šéf KSČM dívá na nové strany bez odzkoušené historie. "Věřím, že lidé jsou už poučení, že podobným hnutím na jedno použití nesmí věřit. Byla tu ODA, Unie svobody, nedávno pak Věci veřejné. Tomu snad už nikdo nevěří..." uvedl v rozhovoru pro deník.

Za nejdůležitější téma programu považuje zaměstnanost a hodně sází i na export. "Vývoz může zachránit upadající český průmysl a za to, v jakém je nyní stavu, mohou dosavadní vlády. Vždyť jsme mohli konkurovat zemím, jako je například Německo, a dodávat stroje takovým velmocím, jako Čína! Jenže české vlády na podporu exportu kašlaly," tvrdí politik.

Rudá, kam se podíváš

Velká část věcí v místnosti, kterou Filip využívá jako kancelář, nese logo nebo alespoň nějakou připomínku KSČM. Například přesýpací hodiny s červeným pískem, kalendář KSČM nebo sklenice na pití vylepšená o typický symbol strany - třešničky.

Kromě toho kancelář zkrášluje i několik ryze dekoračních předmětů. Na stěně visí obraz Kytice od Milana Peterky, police zase zdobí třeba porcelánová soška chameleona nebo pěticípá hvězda osázená českými granáty, kterou pro šéfa komunistů vyrobili v Turnově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…