Buzeranti, lesby, válka nebude. Bude mír a bude se stavět, píše český umělec k nástupu Trumpa. A předkládá fakta k oslavě

23.01.2017 6:34

„Trump bude nejméně rok subverzivní a výživné téma,“ poznamenal k nově zvolenému republikánskému prezidentovi producent a režisér David Martinek na svém facebookovém profilu.

Buzeranti, lesby, válka nebude. Bude mír a bude se stavět, píše český umělec k nástupu Trumpa. A předkládá fakta k oslavě
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Obrazové manipulace, výklady reality, snahy o úpravy postojů ve velkém měřítku, zostřený režim na mediálních frontách, tohle teď bude patrně zaměstnávat spoustu lidí. Jde o pozornost a o to, v co věříte. Proti vymývání mozků existuje obrana a tou je holá skutečnost. Žádný výklad, jen suchá fakta,“ poznamenal Martinek a shrnul uplynulý víkend. 

Inaugurace podle jeho slov proběhla v pohodě, Trump měl hezký prolidový projev, v němž jednoduchými jasnými větami směřoval ke svým voličům – bílé majoritě a udřené a upracované nižší střední americké třídě.

„Nikdo ho nesejmul, i když CNN toto téma nebezpečně otevřela a dostala do centra pozornosti. Navzdory proklamacím a výhrůžkám předání moci proběhlo v pohodě, dostavili se i bývalí prezidenti. Paní Obamové to moc neslušelo, paní Trumpové ano,“ poznamenal dále Martinek.

Všímá si i toho, že inauguraci sledovalo dost lidí. „Větší počet lidí ovšem o víkendu proti Trumpovi protestoval. Jsou to titíž zhrzení voliči, kteří chtěli v úřadu Clintonovou. Největší pochod zorganizovaly feministky. Trump je svými výroky rozčiluje. K jejich pochodu WomensMarch se připojili lgtb – buzeranti, lesby, což patří ke koloritu Spojených států. Zdejší spolky mají silnou podporu u přispěvatelů typu Sorose, tak u médií typu CNN,“ zkonstatoval Martinek, který připojil i odkaz na CNN. Trumpovi voliči však podle jeho slov mají těchto lidí, jejich agendy a akcentované obrany jejich práv plné zuby. 

Anketa

Sympatizujete s pochody žen, které vyšly do ulic proti Donaldu J. Trumpovi?

2%
98%
hlasovalo: 15532 lidí

„Mezitím Miloš Zeman ústy Hynka Kmoníčka ohlásil, že se chystá přátelská návštěva a setkání amerického a českého prezidenta. Stane se tak v dubnu. Nenaplnila se tak předpověď řady českých politiků a komentátorů, že Zeman se do Bílého domu nikdy nepodívá. Je to přesně naopak. Nepodívají se tam oni,“ uzavřel svůj příspěvek Martinek.

Již v době inaugurace si pak na svůj Facebok napsal následující: „Na počátku každého K-cyklu se strhla válka. Její podstatou bylo uchvátit podíl na zdrojích, podíl na nových technologiích, cílem bylo obsadit strategická území a především oslabit konkurenty. I malý náskok se tak v čase prohloubil na takřka generační odstup.

Tenhle chlápek Donald Trump to ví a říká, takhle to dělat už nebudeme,“ poznamenal se slovy, že přichází čas Re-generace. „Generace obnovitelů. A to je skvělé. Poprvé od Roosevelta. Velká šance. Šance pro každého,“ uzavřel.

Celý příspěvek Davida Martinka:

Trump bude nejméně rok subverzivní a výživné téma :-)) 

Obrazové manipulace, výklady reality, snahy o úpravy postojů ve velkém měřítku, zostřený režim na mediálních frontách, tohle teď bude teď patrně zaměstnávat spoustu lidí. Jde o pozornost a o to, v co věříte. 

Proti vymývání mozků existuje obrana a tou je holá skutečnost.

Žádný výklad, jen suchá fakta. Tak tedy. 

Suchá fakta o víkendu. 

Inaugurace proběhla v pohodě, Trump měl hezký prolidový projev, s jednoduchými jasnými větami, které směřoval svým voličům. Především bílé majoritě, udřené a upracované nižší střední americké třídě. Dal si hodně záležet, aby mu rozuměli. 

Nikdo ho nesejmul, i když CNN toto téma nebezpečně otevřela a dostala do centra pozornosti. Navzdory proklamacím a výhrůžkám, předání moci proběhlo v pohodě, dostavili se i bývalí prezidenti. Paní Obamové to moc neslušelo, paní Trumpové ano. 

Ukázalo se, že paní Trumpová se zachovala správně, když se vykašlala na protěžovanou módní návrhářku a našla si někoho jiného. Takhle to teď bude. Nechceš, tak jdi do ... Najdeme si někoho jiného.

Inauguraci sledovalo dost lidí, dopravní podnik prodal 571 tis jízdenek. Je to podstatně méně, než měl v nástupu do funkce Obama. Oproti Obamovi sledovalo inauguraci mnohem více lidí na internetu, údaje hovoří o 11 mil. lidí, což je slušné číslo. Větší počet lidí ovšem o víkendu proti Trumpovi protestoval. Jsou to titíž zhrzení voliči, kteří chtěli v úřadu Clintonovou. Největší pochod zorganizovaly feministky. Trump je svými výroky rozčiluje. K jejich pochodu WomensMarch se připojili lgtb - buzeranti, lesby, což patří ke koloritu Spojených států. Zdejší spolky mají silnou podporu u přispěvatelů typu Soros, tak u médií typu CNN. V minulosti si dokázali velmi účinně díky propojení na tato média vynutit na vládě pozornost i peníze. Tohle ovšem přestává platit, především Trumpovi voliči mají těchto lidí, jejich agendy a akcentované obrany jejich práv plné zuby. Nejvýznamnější projev nesouhlasu ze strany umělců předvedla Madonna, mohutně fakující novou americkou administrativu.

Mezitím Miloš Zeman ústy Hynka Kmoníčka ohlásil, že se chystá přátelská návštěva a setkání amerického a českého prezidenta. Stane se tak v dubnu. Nenaplnila se tak předpověď řady českých politiků a komentátorů, že Zeman se do Bílého domu nikdy nepodívá. Je to přesně naopak. Nepodívají se tam oni.

---

Inaugurace.

 

Tik tak. 

 

Na počátku každého K-cyklu se strhla válka. Její podstatou bylo uchvátit podíl na zdrojích, podíl na nových technologiích, cílem bylo obsadit strategická území a především oslabit konkurenty. I malý náskok se tak v čase prohloubil na takřka generační odstup.

Tenhle chlápek Donald Trump to ví a říká, takhle to dělat už nebudeme.

Bude se stavět, obnovovat. To stačí.

Přichází čas Re-generace.

Generace obnovitelů.

A to je skvělé. Poprvé od Roosevelta.

Velká šance.

Tik tak. Šance pro každého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…