Byl nad námi vysloven rozsudek smrti, řekl člen zrušené organizace ODS

05.03.2013 17:50

Starosta Prahy 4 Pavel Caldr, jenž byl členem zrušené organizace ODS na Praze 4, doufal, že nové vedení občanských demokratů bude stranu spíše stmelovat. Aktuální dění však svědčí o opaku a Caldr si připadá jako muž popravený bez možnosti se hájit. Podle něj není v žádném případě pravda, že by v jeho zrušené organizaci docházelo k "velrybaření". V Českém rozhlase promluvil také o démonizovaném podnikateli Ondřeji Palounkovi.

Byl nad námi vysloven rozsudek smrti, řekl člen zrušené organizace ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Zuří v ODS nesmiřitelný vnitrostranický boj, který vyvrcholil zrušením tří pražských organizací, nebo jde o snahu občanských demokratů očistit se v očích voličů? Na tuto otázku odpovídal v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu na Českém rozhlase starosta Prahy 4 Pavel Caldr z dnes již zrušené organizace ODS na Praze 4.

Žádné "velrybaření" neprovozujeme, brání se starosta Prahy 4

"S rozhodnutím Výkonné rady ODS nesouhlasíme mimo jiné i proto, že jsem za celou dobu svého působení na Praze 4 ve straně neslyšel jedinou výtku. Zdá se mi, že jde o vyslovení rozsudku smrti bez možnosti odvolání odsouzeného," uvedl v úvodu pořadu Caldr.

Rozhodně není pravda, že by na Praze 4 docházelo k velrybaření, o čemž hovořila právě rada ODS. To, že se na Praze 4 neodehrává žádné velrybaření podle Caldra potvrdil i první muž ODS v Praze primátor Bohuslav Svoboda.

Caldr pochybuje i o tom, že docházelo k "velrybaření" v místní organizaci v ODS v Nuslích. Organizace má podle Caldra nějakých devadesát členů a není tedy tak snadné získat většinu. K tomu by rozhodně nestačilo dvacet nových duší, které údajně byly do organizace přivedeny. "Nejsem žádný kádrovák," poznamenal k tomu dále Caldr s tím, že neobjížděl jednotlivé stranické buňky a neprováděl kontroly, jak se kde volilo.

Předsedou nuselské organizace ODS se před pár dny stal Ondřej Palounek, který bývá označován za jednoho z kmotrů. Ke svému zvolení si měl údajně pomoci tím, že do nuselské organizace přestoupilo několik členů ODS z jiných organizací. Podle informací serveru Česká pozice.cz šlo především o lidi ze Spořilova. Caldr ovšem tuto konstrukci zpochybnil.

Démonizovaný Palounek

Starosta Prahy 4 v pořadu poznamenal, že není blízkým přítelem pana Palounka. Potkali se ale v zahraničí. Ví o něm pouze to, že je podnikatelem, ale Caldr ani netuší v jakém oboru. Palounek je podle Caldra v médiích spíše démonizován, ale možná nebude skutečným démonem. Není jisté, jaký měl podnikatel vliv, a dnes, kdy byla organizace ODS na Praze 4 zrušena, je jeho možný vliv ještě menší.

Caldr po volebním kongresu strany doufal, že nové vedení začne tmelit řady, ale ukazuje se, že se děje spíše opak. "Já jsem srdcem spjat s ODS, nikdy jsem nebyl v jiné straně a vždy jsem se pro ni snažil udělat maximum," podotkl starosta Prahy 4. Proto se k opuštění strany zatím nechystá a jako jednotlivec se necítí povolán ani k tomu, aby požadoval odchod premiéra Petra Nečase z čela strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…