Bývalí poslanci ANO na charitu kašlou. Babiš si je prověří

01.01.2014 14:01

Krátce po zvolení rezignovali poslanci z Babišova hnutí ANO Miroslav Bačiak a Jan Sobotka. Ti doposud neprozradili, jak naložili s penězi, jež obdrželi za krátkou dobu svého "poslancování". Oba se vzdali mandátu ještě před tím, než de facto usedli v poslaneckých lavicích. Učinili tak na nátlak vlastního hnutí, kvůli rozporné minulosti.

Bývalí poslanci ANO na charitu kašlou. Babiš si je prověří
Foto: ANO
Popisek: Jan Sobotka

Miroslavu Bačiakovi náleží odchodné ve výši 150 tisíc korun, Janu Sobotkovi pak 70 tisíc. Hnutí přislíbilo, že peníze věnují na charitativní účely. Podle zpravodajství veřejnoprávního Českého rozhlasu tak však doposud neučinili.

„Oba dva mi to slíbili, ale konkrétní informaci zatím nemám. Hned po Novém roce se s nimi spojím a budu to po nich požadovat,“ sdělil předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. 

„Já jsem se k tomu nikde nevyjadřoval. Nevím, z čeho to pramení,“ odmítl Jan Sobotka, že by něco takového přislíbil. A Miroslav Bačiak se v podstatě o tématu odmítl bavit. Komu a jakou částku pošle, odtajní podle svých slov jedině vedení hnutí ANO. „Nejsem politikem, nikomu nic nesděluji. Až dostanu všechny peníze, které mi Poslanecká sněmovna dluží, pak se setkám s hnutím ANO a sdělím jim to,“ slíbil podle rozhlasu Bačiak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …