Bývalý disident: Zeman je tlučhuba a zbabělec. Bojí se opozice, proto si 21. srpna netroufl vystoupit

25.08.2018 15:21

Český spisovatel, textař, historik a také někdejší disident vzpírající se komunistům, Petr Placák, se pořádně obul do prezidenta Miloše Zemana. Vyslovil se na adresu hlavy státu zcela bez příkras. Označil prezidenta za „tlučhubu a zbabělce“.

Bývalý disident: Zeman je tlučhuba a zbabělec. Bojí se opozice, proto si 21. srpna netroufl vystoupit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Placák

Petr Placák pořádně sepsul prezidenta Zemana za to, jak se choval u příležitosti 50. výročí okupace Československa sovětskými vojsky. Prezident se výročím promlčel a někdejší disident o něm na to konto na serveru Babylon Revue napsal, že je to zbabělec a tlučhuba.  

„Podle mne za neúčastí prezidenta na připomínce srpnové okupace stojí obyčejný strach: od vajíčkiády v listopadu 2014, kde demonstranti počastovali Zemana plody kura domácího, se Zeman na veřejných shromážděních v Praze neukazuje, a když už, tak po policejní uzávěrce prostoru, kam je vpuštěna jen proprezidentská klaka, jako bylo vystoupení Zemana s fašizujícími Konvičkovci na Albertově o rok později, zatímco studenty tam police nepustila, ačkoli byli na domácí půdě,“ napsal Placák.

„Zeman je klasický tlučhuba, který je silný rétoricky, v diskusích, ve vysílacím studiu, ale když je vystaven nějaké přímé konfrontaci, sesype se jako domeček z karet. Když se před něj na tiskové konferenci postavila ukrajinská aktivistka, vyzbrojená jen protestním nápisem na nahém těle, vypadalo to, že Zeman zkolabuje a trvalo několik minut, než v zákulisí našel opět psychickou rovnováhu,“ připomínal dále.

Tím však ještě neskončil. Vypořádal se i s prezidentovým mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Ten prezidentovu neúčast na 50. výročí omlouval tím, že okupaci odsoudil Zeman krátce po vstupu vojsk a také za to přišel o práci. Projevil odvahu, když o něco šlo. Tak to alespoň viděl Ovčáček. Jenže Placák tento výklad označil za blbost. V době, o které Ovčáček mluví, prý okupaci odsuzovala celá řada lidí. U Zemana nešlo o ojedinělý projev odvahy. A když mohl projevit odvahu a zastat se některých svých kolegů pronásledovaných komunisticku Státní bezpečností, neudělal to.

Zeman prý tak dlouho strašil společnost uprchlíky a teroristy, až se sám začal bát, Ale bojí se především Pražanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…