Bývalý ministr spravedlnosti Pospíšil uvažuje o odchodu z ODS

29.01.2014 15:29

Bývalý ministr spravedlnosti a donedávna místopředseda ODS Jiří Pospíšil zvažuje odchod z ODS. Rozhodne se do konce týdne. Potvrdil to ve středu ČTK, zatím ale nechtěl celou věc nijak víc komentovat. Serveru Deník.cz řekl, že neví, zda být dál součástí týmu, kde cítí, že nemá podporu. Poslanecký mandát by si ale ponechal.

Bývalý ministr spravedlnosti Pospíšil uvažuje o odchodu z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Pospíšil je dlouholetým regionálním šéfem ODS v Plzeňském kraji, po několik volebních období poslancem a od roku 2012 také krajským zastupitelem za ODS. Na nedávném kongresu strany kandidoval na post prvního místopředsedy ODS, nakonec ale neuspěl ani v boji o funkci řadového místopředsedy.

Úspěšný a populární politik nemá uvnitř strany podporu

Pro kandidaturu na jednu z předních pozic ve straně se rozhodl po parlamentních volbách, kdy dostal 36 procent preferenčních hlasů v Plzeňském kraji. Uspěl také v předchozích krajských volbách v roce 2012. Plzeňský kraj byl jediný, kde ODS s Pospíšilem v čele kandidátky vyhrála krajské volby. Stranický kongres ho ale do nejužšího vedení strany nezvolil.

O svém setrvání či odchodu z ODS Pospíšil nechtěl dál mluvit. „Myslím, že není důležité, zda se někdo rozhoduje, ale jak se případně rozhodne. To dám potom do konce týdne na vědomí," řekl ČTK. Do konce týdne se prý chce ještě setkat s předsedou ODS Petrem Fialou. „Je to moje osobní věc, nejsem ani ve vedení ODS, jsem regionální představitel, nemyslím si, že by to byla tak zásadní klíčová zpráva," uzavřel.

Nejsem uražený a nebouchám dveřmi, tvrdí Pospíšil

Podle Deníku.cz tvrdí, že není uražený a nebouchá dveřmi, jen v klidu a logicky uvažuje o odchodu. „Navíc vidím, jak se o mně vyjadřují někteří kolegové na sociálních sítích..." řekl Pospíšil serveru. Podle něj nechce Pospíšil v případě odchodu ze strany opustit poslanecký mandát ani křeslo krajského zastupitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…