Bývalý politik a právník Vyvadil: Po Klausech je poptávka. Když řeknou něco politicky nekorektního, politická i mediální kavárna dostává amok

20.03.2019 18:45

Podle právníka, bývalého senátora a poslance Jiřího Vyvadila, je základní politickou strategií Západu politická rusofobie směřující k zatlačení Ruska, omezení jeho vlivu a vyvolání konfliktů. A oba Klausové podle něj doslova rozpalují naše rusofoby do běla. „Fiala odstartoval vznik nového subjektu, vznik vytvoření českého Salviniho,“ píše v komentáři na serveru Vaševěc.cz.

Bývalý politik a právník Vyvadil: Po Klausech je poptávka. Když řeknou něco politicky nekorektního, politická i mediální kavárna dostává amok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Česká politická rusofobie je podle Vyvadila opravdu velmi silná. „Vede ji ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, jejími fanatickými stoupenci jsou Piráti, ODS, TOP 09, KDU-ČSL či STAN,“ dodává s tím, že i když na sociálních sítích Putin nedopadá zle, v mainstreamu je zásada jasná: za všechno může Putin – je to zločinec.

Vyvadil připomíná, že faktem je, že Putin desítkám, možná stovkám milionů západních stoupenců tzv. liberální demokracie bere spánek. „To Rusko, nepříliš bohaté, s relativně skromnými vojenskými náklady, vítězí tam, kde má klečet a plazit se,“ doplnil.

A do těchto nálad podle právníka jednoznačně spadají oba „odbojníci“ – prezident Václav Klaus a jeho syn poslanec Václav Klaus. „Nic jim není svaté, otec se účastní Valdajských fór a od počátku tvrdí, že Západ vyvolal puč v Kyjevě, syn se nebojí přiznat Rusku význam pro naše osvobození a naprosto drze si jel se školským výborem do Ruska,“ dal za příklad a zmínil, že něco podobného před ním ještě žádný předseda výboru neudělal.

Proti absurditě protiruského tažení se vyslovuje leckdo z nás. Vyvadil prý i proto založil skupinu Přátel Ruska v České republice, která čítá kolem deseti tisíc členů. „Ale oba Klausové jsou jednoznačnými protestními superrebely, když řeknou něco politicky nekorektního, kavárna, politická i mediální, dostává amok,“ všímá si Vyvadil.

  • Původní text ZDE

Vyloučením poslance Klause juniora z ODS tak podle Vyvadila Petr Fiala odstartoval vznik nového subjektu. „Vznik českého Salviniho. Ten Salvini vzrostl od voleb, kdy byl druhý, o 20 %,“ poznamenal.

Závěrem svého textu dodává, že česká politika je nesmírně chudá a v zahraničních otázkách už i nudná. Není prý možné donekonečna opakovat třicet let staré fráze, jak to dělali komunisté. Bohudík to podle něj právě oba Klausové neumějí. „Proto je logicky prostě po nich poptávka,“ píše na závěr s tím, že určitě nemusejí mít vždy pravdu, ale je nesmírně zapotřebí, aby stojaté vody rozvířili. „A to oni udělají s gustem,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…